Ostao bez funkcije zbog “lajka” na Fejsbuku!

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 16:00h

Njemački tužilac Saša Ot, koji je bio jedan od kandidata za funkciju ministra u Vladi pokrajine Meklenburg-Zapadna Pomeranija, skinut je sa liste jer je na društvenoj mreži “Fejsbuk” “lajkovao” stranicu partije Alternativa za Njemačku”, potvrdio je danas član stranke Hrišćansko demokratska unija (CDU) Hari Glav.

Prema Glavovim riječima, Ot je skinut sa liste kandidata za funkciju ministra pravosuđa u koaliciji za pokrajinsku vlast koju formira CDU sa Socijaldemokratskom partijom (SPD).

AFD je osnovana 2013. godine kao antievropska stranka ali je od tada krenula ka desnom centru i protiv je masovnog priliva migranata.

Ova partija osvojila je 20,8 odsto na izborima održanim u Meklenburg-Zapadnoj Pomeraniji u septembru. Njeni članovi su u poslaničkim klupama u više od polovine od 16 njemačkih pokrajina.

Funkciju ministra pravosuđa u pokrajinskim vlastima obavljaće Kati Hofmajster.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ostao-bez-funkcije-zbog-lajka-na-fejsbuku/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot