Magla smanjuje vidljivost na mnogim putnim pravcima

Objavljeno: 22. 10. 2016 u 09:04h

Magla jutros smanjuje vidljivost na putevima na području Kneževa, Mrkonjić Grada, Zvornika, Han Pijeska, Sokoca i Foče, pa se vozačima savjetuje oprez, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog kiše kolovozi su mokri i klizavi, a učestali su i odroni na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina. Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim saobraćaja i regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom čije je poštovanje obavezno.

Na auto-putu Banjaluka-Gradiška saobraćaj se odvija bez vanrednih ograničenja, po mokrom i klizavom kolovozu. Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na dionici od Banjaluke do Prnjavora za saobraćaj je zatvorena petlja “Mahovljani”, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

S ciljem bezbjednog odvijanja saobraćaja na auto-putu “9. januar” od Prnjavora do Doboja uspostavljen je poseban režim saobraćaja u području petlji “Prnjavor” i “Johovac”, te na regionalnom i magistralnom putu u mjestu Johovac. Na dijelu magistralnog puta Klašnice-Prnjavor zbog izgradnje dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor svakodnevno će dolaziti do izmjene u režimu odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub dolazi do povremene obustave saobraćaja u periodu od 9.00 do 10.00 časova i od 13.00 do 15.00 časova. Obustave će trajati do deset minuta. Do povremenih obustava saobraćaja dolaziće na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka kod hidroelektrane Bočac. Obustave će biti na snazi od 14.00 do 14.30 časova.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica jedan zbog rekonstrukcije gradskog vodovodnog sistema u Kozarskoj Dubici, kao i na regionalnom putnim pravcu Stari Majdan dva-Lamovita zbog izgradnje vijadukta. Ma dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije i sanacije gradske vodovodne mreže opštine Kotor Varoš.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac na području mjesne zajednice Ada zbog čega se saobraćaj odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, u dužini od 800 metara. Radovi otežavaju saobraćaj i na području distrikta Brčko gdje je u toku izgradnja obilaznice oko grada. Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Brčko-Bijeljina u naselju Gredice, te na putu Brčko-Lončari, u naselju Gorice. Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima na regionalnom putu Gornja Vijaka dva-Razboj potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila.

Tokom trajanja potpune obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni pravac kroz selo Brestvo. Na ovom putnom pravcu na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila nosivosti veće od 15 tona. Planirano je da radovi traju do 31. decembra. Radovi se izvode i na putnim pravcima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, Karakaj dva-Drinjača, Mačkovac-Čelić, Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva, Ukrina-Vijaka u mjestu Vijačani, i Karanovac-Mitrovići. Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding “Drinatrans” iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. U Banjaluci će zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka biti obustavljen saobraćaj preko Djevojačkog mosta u Subotičkoj ulici.

Na putevima u Federaciji BiH radovi su aktuelni na dionicama Donji Vakuf-Bugojno, Ključ-Mrkonjić Grad, Maglaj-Doboj, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Jablanica. Na graničnim prelazima nema dužih čekanja pri prelasku granice. Zbog izvođenja radova na području Hrvatske, na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/magla-smanjuje-vidljivost-na-mnogim-putnim-pravcima/||claudebot