Srpska misica (28) u borbi protiv raka (Foto)

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 11:04h

Da je ljubav jača i od bolesti pokazao je bračni par Karić. Nekadašnja misica Dijana Milojković već neko vrijeme se bori protiv raka materice, a u toj životnoj borbi svim srcem joj pomaže suprug Stefan.

alo1

Nekadašnja misica Dijana Milojković privukla je pažnju srpske javnosti kada je prije dvije godine na takmičenju Word Next Top Model u Bejrutu osvojila čak dvije titule mis Evrope i mis sporta. Dijana se u međuvremenu udala, promijenila prezime u Karić i danas vodi tešku bitku sa rakom.

Ova 28-godišnja ljepotica svoja iskustva riješila je da podijeli sa javnošću, pa je pokrenula blog u kojem će otvoreno govoriti o borbi sa invazivnim karcinomom.

“Prošle godine mi je ustanovljena dijagnoza invazivni karcinom materice, a samo par mjeseci nakon toga i metastaze u limfnim žljezdama – u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam ni jednog trenutka žalila sebe niti patila nad svojom sudbinom. Vjerovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobjednik! Dakle prvi život sam živjela punih 27 godina prije nego što sam otkrila da imam karcinom i drugi živim sada, mnogo jača, malo sebičnija i najsigurnija u sebe! Želim da podijelim svoje iskustvo sa svima vama koji se borite sa bilo kojom bolešću, da vas motivišem i pokažem vam da ništa nije nemoguće!

alo2

Kao neki početni savjet koji bih dala svima koji tek saznaju ili uveliko znaju da su oboljeli od ove priznajem, jako teške, uporne i dosadne bolesti, je da prije svega vjerujete u sebe i nikako ne padate psihički, koliko god to nemoguće zvucalo. Stavite sebe na prvo mjesto, a ne svoju bolest. Imajte na umu da najzdraviji čovjek pun planova izađe iz kuće, udari ga auto i tu se završi njegov život, bez prava na borbu. Mi imamo vremena da se borimo koliko god to zvučalo nerealno. Imamo vremena da promijenimo naše navike, ishranu, okruzenje – život! Svaki novi dan je naš novi početak. Dokle god živimo – živi smo!

Budite pozitivni i vjerujte u sebe UVIJEK! Čak i iz najteže situacije izvucite makar mrvicu pozitivnog – značiće, vjerujte mi! Potrudite se da na to gledate kao na nešto što se ne liječi, nego se pobjeđuje. Isto tako gledajte i na zračenja i hemoterapije – morate ih pobijediti i biti jači od njih. Ne smijete dozvoliti da vas pobijede mučnine i bolovi! Dajte sve od sebe da izađete kao pobjednik.

alo3

Budite gluvi na priče ljudi koji ne vjeruju u vašu pobjedu. Budite slijepi na izvještaje specijalista u kojima pišu loše prognoze vaše bolesti. Budite nijemi tako što ni u kom slučaju ne ulazite u raspravke sa osobama koje o vašoj borbi ne znaju ništa. Moja porodica i ja smo se naslušali svakakvih priča i tračeva ali sve te pikanterije ću vam opisati već u nekom od sljedećih blogova. Ne dozvolite da vas uplaši riječ KARCINOM ili RAK, kao ni brojevi stadijuma ili metastaza.

Morate da zavolite svoju bolest, a ne da je mrzite, jer sa njom živite. Kontrolišite vi nju, ne ona vas! Sigurnim korakom idite ka svom cilju! A da bismo ostvarili svoje ciljeve moramo, ne samo da sanjamo, planiramo i djelujemo, nego da prije svega čvrsto vjerujemo da mi to možemo! Jedino tako smo svakim danom bliži uspjehu!

Želim da vam opišem sva svoja prijatna i neprijatna iskustva, sve proživljene i preživljene situacije, lijepe i ružne stvari, jer znam da je za mnoge ovo i dan danas tabu tema i da se mnogi stide da priznaju da boluju od karcinoma. Biti bolestan nije sramota.”, navela je Dijana Karić na svom blogu.

Izvor: alo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srpska-misica-28-u-borbi-protiv-raka-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot