Oteta djevojčica ispred škole u Zenici

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 10:01h

Veliki broj pripadnika policije nalazi se u zeničkom naselju Tetovo i oko Osnovne škole Hasan Kikić.

Naime, jutros je prijavljen nestanak dvije učenice iz prve smjene te policajci rade na rasvjetljavanju ovog događaja.

Još uvijek nema nikakvih informacija da li se radi o otimici ili samovoljnom odlasku učenica.

Pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) jutros je prijavljena otmica djevojčice u naselju Tetovo.

U zeničkom naselju Tetovo, jutros je kidnapovana jedna djevojčica, a druga od 11 godina uspjela je pobjeći, javlja dopisnik BHRT.

U Osnovnoj školi /OŠ/ “Hasan Kikić” rečeno je da zaposleni provjeravaju brojno stanje djece nakon čega će imati više informacija.

Proteklih dana i u Sarajevu su zabilježeni pokušaji otmice djece. Ispred OŠ “Saburina” u opštini Stari Grad prije dva dana nepoznate osobe pokušale su da uvuku djevojčicu u kombi.

Povodom ovog slučaja reagovali su i iz Savjeta roditelja Kantona Sarajevo i navode da imaju stalni kontakt s predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo te pozivaju roditelje da ne stvaraju bespotrebnu paniku, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno pri odlasku u školu i povratku.

Prije desetak dana ispred sarajevske OŠ “Pofalići” nepoznati muškarac je, izlazeći iz bijelog kombija, pokušao da otme jednog dječaka, a slični slučajevi zabilježeni su i na području opštine Centar, tačnije u blizini škola u naseljima Podhrastovi i Bjelave.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/oteta-djevojcica-ispred-skole-u-zenici/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot