Da li je otmica djevojčice u Zenici lažna?

Objavljeno: 21. 10. 2016 u 16:08h

Nijedno dijete iz Osnovne škole „Hasan Kikić“ zeničkog naselja Tetovo nije oteto, kazala je direktorica škole Hasna Alihodžić.

Ova potvrda je stigla nakon što je jutros prijavljen slučaj otmice djevojčice, koji MUP ZDK još uvijek istražuje. Pojasnila je da su u školi, nakon inofrmacija o navodnoj otmici jedne djevojčice ispred škole uspješnom bjekstvu od otmice druge djevojčice, izvršili provjeru učenika, te ustanovili da su svi tu.

„Provjerili smo učenike na nastavi, a ko je bio odsutan zvali smo roditelje da provjerimo. Po našim informacijama sva su djeca tu. Policija radi istragu. Zvanično nema prijave nestanka ni djeteta ni odrasle osobe“, kazala je Alihodžićeva.

Dodala je da je u policiji na razgovoru njihova učenica koja je navodno uspjela pobjeći. Trenutno se čeka informacija iz MUP-a ZDK.

“Razgovarali sma sa djevojčicom koja je prijavila navodnu otmicu. Policija nastavlja aktivnosti na dokumentovanju slučaja, te ne možemo potvrditi tačnost prijave”, rekla je portparol MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Pred školom su se okupili i roditelji vidno uznemireni zbog jutrošnjih informacija o otmici jedne djevojčice i pokušaja otmice druge.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/da-li-je-otmica-djevojcice-u-zenici-lazna/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot