Otac Miroslava Lazarevića: Želim da sperem ljagu sa moje mrtve djece!

Objavljeno: 20. 10. 2016 u 20:21h

“Želim da sperem ljagu sa svoje mrtve djece”, rekao je Stjepan Braco Lazarević, otac Miroslava Lazarevića (32), koji je ubijen protekle sedmice u Istočnom Sarajevu i Save, koji je 2009. godine počinio samoubistvo.

Miroslav Lazarević (32) je prošle sedmice u svom „golfu 7“  u Beogradskoj ulici u Istočnom Sarajevu, izrešetan s više od 20 hitaca iz automatske puške. Aleksandar Bulatović (30) i Saša Vidović (34), direktni izvršioci likvidacije Miroslava Lazarevića, uhapšeni su nedugo nakon zločina u Sarajevu nakon što su u Aleji lipa zapalili „bmv x5“ kojim su pobjegli. U vozilu su otkriveni i automatska puška te rezervni okvir sa mecima. Njih dvojica su se u Tužilaštvu u Banjaluci branili šutnjom te im je određen jednomjesečni pritvor.  Nakon hapšenja osumnjičenih, brzo se pronijela informacija da je Lazarevićeva likvidacija naručena i dobro plaćena, piše Avaz.ba

“Spominjali su mi mrtvu djecu kao kriminalce. Moj sin Savo ubio se 2009. godine zbog nepravde. Govorim istinu i stojim iza svake svoje riječi. Živio sam cijelog života časno i pošteno i tako će ostati dok god postojim. Nisam ni nepoznat, a niti sam kriminalac. Blatili su mi djecu… Za nekoliko dana imaću potpune informacije o ubistvu Miroslava. O tome još ne mogu razgovarati, jer je to vruće još… Cijeli slučaj je sada u Banjaluci, pa i zbog toga ne mogu mnogo reći. Zahvaljujem policiji i Tužilaštvu i vjerujem u njih, a posebno zahvaljujem pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su uhapsili ubice”, kaže Stjepan Lazarević.

On je dodaje da njegovi pokojni sinovi nikada nisu imali potrebu da kradu s obzirom na to da je on imućan čovjek.

“Evo, za mog Savu mogu reći da dajem 5.000 evra nagrade onome ko dođe i kaže da mu je ukrao barem brisač s auta. I to što su Miroslava teretili da je ukrao auto, taj oštećeni čovjek rekao mi je da kradljivac nije bio moj sin nego njegov komšija. Nijedan od oštećenih nije htio da uzme novac kada sam nudio da se to nadoknadi ljudima, svi su odbili i rekli da neće, jer im Miroslav nije ukrao vozila. Imaju i izjave i ima sve kod notara overeno”, tvrdi Lazarević.

Naš sagovornik, inače vlasnik motela “Alpina” na Palama te istoimene građevinske firme, nije krio da se družio sa mnogim osobama iz podzemlja, ali da sam nije činio krivična djela.

“Nema ko prije rata nije dolazio u “Alpinu”, od Željka Ražnatovića Arkana do ovih iz Sarajeva, obojice Ćela, sve su to bili moji drugovi. Nema ko mi nije dolazio prije rata. To sam ja otvorio 1983. Prvi sam u BiH dovodio zvijezde da gostuju do rata nesretnog. Jesu ti moji drugovi kriminalci, a ja nikada u životu niti sam švercao niti bilo šta drugo. Do rata sam imao šest svojih kamiona i rovokopača i sada ih imam pet. Ratu Spaića ja sam u ratu s Grbavice doveo na Pale. Uzeli smo poslije i kamenolom “Lapišnicu”, 80 ljudi smo zaposlili. Radila su i moja djeca do 2006. godine”, kaže Lazarević.

Svjedočio ubistvu Rate Spaića

Lazarević kaže da je namjerno meta osuda i blaćenja.

“Napadaju me, ljubomorni su… Ko će mene voljeti… Imam pet auta, od džipova do Mercedesa. Prvi sam u Sarajevu imao Mercedes. Nisam ratni profiter… Nikad nam niko nije prijetio. Evo, i rat je bio, samo pitaj ljude koliko sam sevapa zaradio, trebao bih milion godina živjeti. Koliko sam samo muslimana izvukao 1992. i 1993. godine iz Sarajeva, kada ptica nije mogla izaći. Svi su živi i mogu posvjedočiti. Sa pokojnim Ratom sam bio prijatelj.. taj čovjek nikada nikoga nije oštetio ni za marku, a kamoli više. Te noći 2006. godine bio sam s njim kada je ubijen. Zna se i ko je dovukao ubice, ko nas je tipovao, sve se zna… i ko je naručio ubistvo, sve se zna, ali mrtvi su skoro svi”, kazao je Lazarević.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/otac-miroslava-lazarevica-zelim-da-sperem-ljagu-sa-moje-mrtve-djece/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot