EU dala zeleno svjetlo: Stiže novac za most na Savi

Objavljeno: 20. 10. 2016 u 12:24h

Sredstva iz EU fondova za izgradnju novog mosta na rijeci Save kod Gradiške trebalo bi da budu odobrena do kraja 2016.godine, a početak izgradnje mosta očekuje se sljedeće godine.

Ovo je najavljeno danas iz Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske i Javno preduzeće (JP) Autoputevi Republike Srpske i Evropska komisija odlučili su da potpišu poseban aranžman za sredstva predviđena za gradnju novog mosta. Kako je precizirano, ovaj most je putem IPA 2015 uključen u popis projekata povezivosti i predstavljen na Bečkom samitu, a sredstva su morala biti upotrebljena do kraja 2016. godine.

“Intenzivan timski rad Ministarstva komunikacija i saobraćaja BiH, Ministarstva saobraćaja i veza RS i JP Autoputevi RS dao je konkretne rezultate, tako što smo spasili praktično već izgubljena grant sredstva u iznosu od 6,8 miliona evra. Aktivnosti koje prethode početku radova su vrlo složene, ali sam uvjeren da ćemo zajedničkim snagama naći put ka rješenju, te očekujem da ćemo osigurati početak radova na mostu Gradiška u 2017. Godini”, istakao je Ismir Jusko, ministar komunikacija i saobraćaja BiH.

Podsjećamo, nakon bilateralnih konsultacija i sastanka s predstavnicima BiH, Republike Hrvatske, EIB i Evropske komisije, održanog 22. septembra 2016. u Zagrebu, zaključeno je da je postignut evidentan napredak kada je posredi projekat izgradnje novog mosta na Savi, posebno na strani BiH.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/eu-dala-zeleno-svjetlo-stize-novac-za-most-na-savi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot