Suđenje specijalcima: Isplivavaju novi detalji “filmske pljačke” na autoputu! (Foto)

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 15:26h

Milan Janjuz se u sudnici nije zadržao duže od tri minuta. Odbio je da svjedoči u slučaju protiv pljačkaša/specijalaca sa autoputa jer, kao otac svjedoka pokajnika Gorana Janjuza, na to ima zakonsko pravo.

pl1

U slučaju da ih sud pozove, rođaci moraju da svjedoče, tako da je o danima nakon filmske pljačke svjedočio Darko Kušlić.

Janjuzu je na kratko pričuvao novac koji je radnik “Sektor sekjuritija” dobio od pljačkaša.

pl2

“Tražio je uslugu, da mu pričuvam novac do njegove slave Jovanjdana. Određenu sumu novca koju nikad nisam brojao. Novac je bio u buntu sa dvije roze gumice. Ostavio sam ga u kupatilo”, opisao je Darko Kušlić, svjedok Tužilaštva.

Kušliću je bilo sumnjivo pa je Kuzmića pitao otkud mu toliki novac na šta je dobio samo kratak odgovor: “Ništa ne pitaj.”

Novac ipak nije čuvao do Jovandana i Kušlić ga je već sutra dobrovoljno predao policiji, jer je od Tužilaštva dobio poziv na saslušanje.

Tek je, kaže, u stanici saznao koliko novca je u kupatilu držao sakriveno. Ukupno 198 novčanica po 50 evra.

Tužilaštvo je odmah prešlo na materijalne dokaze, a otkrili su i šta je pronađeno u stanovima osumnjičenih nakon hapšenja.

pl3

Kod Gorana Paraša našli su novčanicu od 50 evra, puščanu municiju i fantomku, koja je, najvjerovatnije, korišćena u pljački. Na jednoj od iskopanih automatskih pušaka bilo je urezano ime “Goran”.

U sudu su predstavili dokumentaciju od ukupno 128 fotografija. Među priloženim dokazima nalaze se i fotografije koje do u detalje prikazuju mjesto pljačke: od tragova guma na autoputu do oštećenja na vozilima nastalih od hitaca iz automatskog naoružanja.

Na suđenju pojačana sa još jednima advokatom – odbrana nije ostala dužna. Uložili su prigovor na zapisnike o pretresima.

Pošto sumnjaju da ukradeni novac nije bio u vlasništvu “Unikredit banke” u jednom momentu čak su predložili da “slučaj specijalci” postane međunarodni.

pl4

“Ukoliko sud prihvati dokaze tužioca da se radi, da je oštećena zagrebačka banka koja se tu sada spominje i Kroacija osiguranje kao regresni tražilac vraćanja novca onda smo stavili prigovor stvarne nadležnosti suda, jer u tom slučaju radi se o nadležnosti Suda BiH i Tužilaštva BiH”, rekla je Jasminka Jovišević, advokat optuženih.

Nakon pola sata vijećanja, sud je odbio prijedlog, prihvatio dokaze Tužilaštva i zakazao nastavak suđenja za narednu srijedu. Svjedočiće dva vještaka.

Izvor: ATV

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-specijalcima-isplivavaju-novi-detalji-filmske-pljacke-na-autoputu-foto/||claudebot