Policija traga za još dva učesnika likvidacije Miroslava Lazarevića

Objavljeno: 19. 10. 2016 u 11:12h

Policija traga za još najmanje dvije osobe za koje se sumnja da su umiješane u ubistvo Miroslava Lazarevića (32) iz Istočnog Novog Sarajeva.

Ovo je kazala republički tužilac Dragica Glušac u banjalučkom Okružnom sudu na ročištu za određivanje pritvora osumnjičenim za ovaj zločin Saši Vidoviću (34) iz Bijeljine i Aleksandru Bulatoviću (30) iz Istočne Ilidže.

Ona je istakla da osumnjičene terete za organizovani kriminal i teško ubistvo iz koristoljublja.

“Svako je imao svoju ulogu u zločinu i znalo se ko šta radi. Prije ubistva osumnjičeni su nabavili oružje, bez serijskog broja. Istragom smo došli do saznanja da su oni u Mostaru ukrali BMW X5 od Halila Đ. iz Holandije i s tim vozilom su se dovezli do mjesta zločina i u Lazarevića ispalili više od 20 hitaca. Sve su detaljno isplanirali, pa su tako prethodno nabavili sredstva za uništavanje tragova”, rekla je Glušac.

Dodala je da su na mjestu zločina pronađene 23 čaure, a zahvaljujući dojavi građana na vrijeme je ugašen BMW X5 kojeg su osumnjičeni zapalili poslije ubistva. U vozilu je nađena automatska puška bez serijskog broja s kojom je, najvjerovatnije, izvršeno ubistvo. Puška nije izgorjela u potpunosti pa će biti predmet DNK i drugih vještačenja.

Glušac je ispričala da je tokom potrage za osumnjičenima pronađena i trenerka jednog od njih kojoj su bile nagorjele nogavice, a u džepu je pronađen upaljač.

Prema njenim riječima, za Republičko tužilaštvo nema dvojbe da su Vidović i Bulatović počinili ovaj zločin, pa je pritvor za njih zatražen zbog bojazni od uticaja na svjedoke i da će sakriti dokaze, te uznemirenja javnosti.

Njima je banjalučki Okružni sud juče odredio jednomjesečni pritvor.

Lazarević je ubijen u nedjelju dva sata iza ponoći kada su ubice pucale na njega iz automatske puške dok se vozio u  “golfu A7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Ubistvo Lazarevića posljedica je obračuna između pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a ko je naručio likvidaciju još nije poznato i za nalogodavcem se traga.

Lazarević je 2009. godine zbog iznude osuđen na tri mjeseca zatvora i kaznu od 5.000 KM jer je kao član auto-mafije od Vilima Karlovića iznudio 2.000 evra za povrat automobila “mercedes”, vlasništvo Ministarstva odbrane BiH. Vidović je poznat po krađama vozila i on je 2009. godine ranjen u Novom Sadu nakon što ga je sa još jednim licem policajac uhvatio u krađi “audija A6”. Bulatović je poznat kao kik bokser i bio je prvak Balkana u ovom sportu 2006. godine. Bio je i trener Kik-boks kluba Istočno Sarajevo.

Advokati

Branioci osumnjičenih su naveli da tužilaštvo nije ponudilo nijedan dokaz koji potvrđuje sumnju da su Saša Vidović i Aleksandar Bulatović učestvovali u ubistvu, njegovom organizovanju, niti da su međusobno bili povezani.

Advokatski tim odbrane Bulatovića Mirko Dabić, Darko Kremenović i Milan Petković istakli su da nema direktnih dokaza da je Bulatović učestvovao u zločinu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/policija-traga-za-jos-dva-ucesnika-likvidacije-miroslava-lazarevica/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])