Đoković: Neću odustati od dijete

Objavljeno: 18. 10. 2016 u 10:39h

“Nisam na posebnoj hrani zbog tenisa, već zato što je to dobro za moje tijelo, kaže najbolji teniser svijeta i ne smatra da je ishrana problem njegovih slabijih izdanja.”

U aprilu je bio skoro 9.000 koraka ispred Mareja, a gubitak bodova podudarao se sa gubitkom energije, snage, mentalne stabilnosti, pa i kilograma.

Apetit za najvećim titulama je splasnuo poslije osvajanja Rolan Garosa, a istorijski ciljevi poput kalendarskog i zlatnog grend slema postali su preveliki zalogaj.

Novak Đoković je podijelio svoje misli sa svijetom i otvoreno govorio o psihološkim barijerama koje su nekad visoke kao mreža kod drop-šot udarca, kada se loptica migolji po sajli.

Ali, problem se proširio i na fizičku spremu, jer u njegovim udarcima samo još ATP renking potvrđuje da se radi o prvom reketu planete.

Najbolji teniser svijeta je poslije tri-četiri godine počeo da osjeća fizičke poteškoće koje su se odrazile i na njegovu formu, pogotovo sada u završnici sezone.

Zbog povreda zgloba, ramena i lakta morao je da pretumba raspored, nije nastupao u Sinsinatiju i Pekingu, a u polufinalu Šangaja protiv Batiste Aguta je ostajao bez daha. Prvi put otkako je prešao na novi način ishrane, njegovo tijelo pokazuje znake slabosti.

“Nisam na specijalnoj ishrani zbog tenisa i da bih pobeđivao mečeve, već zato što je to dobro za moje tijelo. Ta dijeta je odraz mog načina života. Neću odustati od nje zato što mi više nije prioritet da pobjeđujem, osvajam titule i budem najbolji na svijetu”, izričito je poručio Novak u Šangaju.

Dijeta je posljednjih mjeseci postala još rigoroznija, pa srpski as maltene ne jede više meso i uglavnom se hrani sirovim proizvodima.

“Izgubio sam kilograme, ali mi je ova ishrana pomogla da moji pokreti postanu brži i određeniji, a ja se osećam sjajno”, govorio je Đoković poslije prelaska na veganske namirnice.

Novak smatra da je samo došlo do zamora, jer je u posljednjih 15-20 mjeseci odigrao previše mečeva i zato mu je sada cilj da smanji intenzitet i zadrži mentalnu i fizičku stabilnost.

“To je kao kada, na primer, pripremate pastu. Kada voda prokuva, pokušavate da smanjite vatru, ali da i dalje zadržite optimalnu toplotu. Eto, to ja pokušavam da uradim. Da zadržim taj momenat, da budem u pravoj zoni, sa pravim intenzitetom i mjerom”, zaključio je Đoković.

Kriza poslije Rolan Garosa

  • Vimbldon – treće kolo, Kveri
  • Rodžers kup – titula
  • Rio – prvo kolo, Del Potro
  • Ju-Es open – finale, Vavrinka
  • Sinsinati – nije igrao
  • Peking – nije igrao
  • Šangaj – polufinale, Agut

Izvor: novosti.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-necu-odustati-od-dijete/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])