Šta to Novak nosi oko vrata?

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 12:36h

Novak Đoković posljednjih nedjelja oko vrata više ne nosi hilandarski drveni krst. Sada je njegova amajlija kamen ametist.

7920354458048e254a3e2543911941_v4_big

Oni koji vjeruju u kristaloterapiju i feng šui, ametist smatraju kamenom koji dovodi tijelo u um u ravnotežu i odagnava nestrpljenje.

Ametist se smatra korisnim u slučaju da neko ima problema sa zakonom ili novcem, ali sigurno nije najpoznatiji kamen koji predstavlja prosperitet.

U mentalnom i spiritualnom polju, ametist se, tvrde oni koji vjeruju u snagu kristala, ponaša kao univerzalni kamen koji pojačava spiritualnost, intuiciju i moći predviđanja svih vrsta. To čini tako što jača povezanost zemaljske ravi i drugih svjetova. Ametist se smatra i dobrim kamenom za meditaciju i lucidno sanjanje, a otvara sposobnosti čovjeka za telepatiju, povratak u prošle živote i komunikaciju s anđelima.

Emocionalno, ametist se koristi u slučaju velikih gubitaka i duševne panje zahvaljujući blago sedativnoj energiji koja podstiče mir i zadovoljstvo. Čini čovjeka fleksibilnim, sigurnim i s obe noge na zemlji.

U drevnoj medicini, korišten je za sprečavanje odavanja porocima, protiv opijenosti i kompulsivnih ponašanja svih vrsta.

Zašto ga Novak nosi, niko ne zna.

On je početkom godine ispričao za “Novosti” da oko vrata nosi krstiće koje sam kupuje.

“Uzmem ih sam, s vremena na vrijeme, kada osjetim i procijenim da je trenutak da, možda, promijenim krstić. Pet godina sam nosio krst sa Hilandara. Posjetio sam Svetu Goru 2009. godine i bilo je to jedinstveno iskustvo. Jedva čekam da se vratim. Iskoristiću priliku kada budem imao nekoliko slobodnih dana da ponovo odem”, rekao je slavni teniser.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sta-to-novak-nosi-oko-vrata/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])