Šok u Brčkom: Porodila se 13-godišnja djevojčica iz Modriče (Video)

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 20:14h

Šokantnu vijest o porodu 13-godišnje djevojčice na Ginekologiji u Brčkom potvrdio je šef ove zdravstvene ustanove prim. dr Slavko Nikić rekavši da se radi o Romkinji iz Modriče koja je primljena u subotu uveče.

„Primljena je stanju poroda i mi smo, u skladu s procedurama u ovakvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porod – beba je teška 2,7 kilograma i oboje su dobro“, rekao je Nikić.

O događaju su upoznati Policija i Tužilaštvo distrikta gdje su, rečeno nam je, preduzete radnje na provjerama cijelog slučaja, kako bi se utvrdili izvršioci mogućih krivičnih djela.

Da je ovo drastičan, ali ne i jedinstven i usamljen primjer poroda maloljetnih i nepoznatih djevojčica u Brčkom, ozbiljno su i u više navrata, kaže dr Nikić, upozoravali sve institucije vlasti i ostalih ustanova za brigu o djeci, ali bez reakcije.

„Ne znam zašto biraju Brčko, ali imamo puno slučajeva ove vrste. Dolaze nam djevojčice iz okruženja, čak i iz Srbije, uglavnom se lažno predstavljaju i nemaju osiguranje. U skladu s našom etikom i dogovorom da pomognemo, obavimo porode i zaštitimo živote, mi – za razliku od mnogih ustanova, tako i postupamo”, kaže šef brčanske Ginekologije.

“Ali nedopustivo je da na naše apele niko ne reaguje, da se o tome ćuti i ne otvora rasprava i šira društvena aktivnost koja će stati u zaštitu djece i svih njihovih sloboda“, dodaje šef brčanske Ginekologije uz još jedan poziv i institucijama i javnosti da „ne guraju glavu u pijesak“.

Nezvanično saznajemo da su roditelji djevojčice dali saglasnost za njenu vezu s punoljetnim muškarcem koga, čak i ako je to tačno, čeka zatvorska kazna od jedne do osam godina zbog polnog odnosa sa djetetom.

Izvor: Bn

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sok-u-brckom-porodila-se-13-godisnja-djevojcica-iz-modrice-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])