CIK objavio konačne rezultate izbora

Objavljeno: 17. 10. 2016 u 20:58h

Ono što se već znalo, CIK je i zvanično potvrdila. Iako je smanjena ranija prednost, sa 768 glasova više Mladen Grujičić je novi načelnik Srebrenice.

srebre

“Konačnim rezultatima stavljena je tačka i na ovu priču”, iz Beograda je poručio Milorad Dodik.

“Izbori u Srebrenici su završena priča tamo je pobijedio Mladen Grujičić, naš kandidat.  Njegova politika će se zasnivati na politici uvažavanja realnosti u samoj Srebrenici”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS.

“Još nije ništa gotovo”, poručuje Ćamil Duraković. Žaliće se, kaže, ponovo CIK-u. Ako to ne upali, spreman je i pravni tim i tužba Sudu BiH na, kako kaže, more nepravilnosti u izbornom procesu u Srebrenici.

Posebno spornim smatra CIK-ovo odbacivanje glasova pristiglih poštom nakon zvaničnog roka.

“Znate da i ova peripetija oko glasova pristiglih putem pošte koji su validni i zakonom valjani osporeni su političkom odlukom CIK-a koja je to učinila sinoć, a u mnogome bi mogla da promijeni izborni rezultat u Srebrenici”, kaže Ćamil Duraković, kandidat za načelnika Srebrenice.

“U pravilniku jasno stoji da svi oni glasovi koji dođu u roku iza dva dana neće biti prebrojani”, pojašnjava Vlado Rogić, član CIK-a.

Osim Srebrenice, SDA je u RS izgubila i svog drugog načelnika. Sa 23 glasa više na čelo Vukosavlja stao je socijalista Borislav Rakić, koji je sa 32 godine postao najmlađi načelnik u Srpskoj.

vukos

U foto finišu Đorđe Milićević iz Saveza za promjene sačuvao je prednost u trci za šamačkog načelnika. Sa 44 glasa prednosti, trijumfovao je ispred Živana Kojića iz SNSD-a.

samac

Izgubljena načelnička mjesta u Srpskoj, SDA će možda nadoknaditi odborničkim u lokalnim skupštinama. Tako će zanimljivo u skupštini opštine Bratunac imati najbrojniji klub, pošto je čak 12 stranaka prešlo cenzus. U Foči, a vrlo vjerovatno i Bijeljini, odbornici SDA će biti odlučujući faktor u postizbornoj klackalici. Sa svoja dva mandata u Bijeljini stranka Bakira Izetbegovića mogla bi da odlučuje koji će od tabora da skupe 16 glasova, koliko je potrebno za tijesnu većinu.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cik-objavio-konacne-rezultate-izbora/||claudebot