Osumnjičeni za ubistvo Lazarevića uhapšeni nakon što su zapalili automobil

Objavljeno: 16. 10. 2016 u 13:45h

Dvije osobe koje se sumnjiče da su povezane sa sinoćnjim ubistvom Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu uhapšene su jutros u Sarajevu, saopšteno je iz MUP-a KS.

Dana, 16.10.2016. godine u 02,05 sati policijski službenici Druge PU, obaviješteni su da je u ulici Aleja Lipa do broja 47 zapaljeno motorno vozilo, a da se dvije osobe udaljavaju od zapaljenog vozila. Po primljenoj prijavi na lice mjesta su upućeni policijski službenici, radi obezbjeđenja lica mjesta i pronalaska izvršilaca.

Brzom intervencijom policijskih službenka Druge PU, isti su u 02,30 sati u ulici Džemala Bijedića pronašli jednog od izvršilaca, te utvrdili da se radi o A. B., rođen 1986. godine, nastanjen u Istočnom Sarajevu.

U 02,35 sati u ulici Nedima Filipovića do broja 6. pronađen je drugi osumnjičeni S.V., rođen 1982. godine, nastanjen u Bijeljini.

Na lice mjesta paljenja motornog vozila upućeni su i pripadnici PVB Sarajevo koji su u 02,40 sati ugasili požar. Od dejstva vatre u potpunosti je izgorjelo vozilo marke “BMW X51’, bez registarskih oznaka.

Pregledom pomenutog vozila policijski službenici su na prostoru zadnjeg sjedišta uočili jednu automatsku pušku sa pripadajućim okvirom i pored iste još jedan rezervni okvir za municiju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je naložio da se lice mjesta obezbjedi do jutarnjih sati radi uviđaja, a da se imenovani liše slobode zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH.

Na osnovu pismenog obavještenja CJB Istočno Sarajevo, da postoje osnove sumnje da se pomenute osobe mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela “Teško ubistvo” koje je učinjeno oko 02.00 sati, upotrebom vatrenog oružja, na podrudju Istočnog Novog Sarajeva, iste potražuju, te su gore navedena lica, nakon završene kriminalističke obrade uz saglasnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, predana na nadležnost policijskim službenicima CJB Istočno Sarajevo.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/osumnjiceni-za-ubistvo-lazarevica-uhapseni-nakon-sto-su-zapalili-automobil/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])