Đoković izgubio od Bautiste, lomio reket i cijepao majicu

Objavljeno: 15. 10. 2016 u 12:47h

Novak Đoković izgubio je od Roberta Bautiste Aguta, u polufinalu Mastersa u Šangaju, rezultatom 4:6, 4:6.

Početak meča je bio izjednačen pa nije bilo mnogo uzbuđenja (2:2). Đoković je zaigrao malo agresivnije u nastavku, napravio je nekoliko bezbolnih grešaka, sjajnim forhendom izvršio veliki pritisak na rivala, ali je Španac nastavio da odoljeva (4:4).

Đoković je krajem seta ušao u raspravu sa glavnim sudijom zbog nekoliko spornih odluka, ali ga to nije poremetilo, štaviše, uspio je da stigne do prve šanse da oduzme servis rivalu. Ne koristi prvu, sjajno servira Bautista Agut, kao ni drugu, iako je imao imao “zicer”.

Srbin je propustio svoju šansu što je Španac znao da kazni, “napao” je Đokovićev servis te sa nekoliko sjajnih udaraca stigao do svoje prve brejk šanse, koju odmah koristi i dobija prvi set sa 6:4, dok bjesni Novak lomi reket. Bautista Agut nastavlja u istom ritmu u drugom setu, sigurnim servisom osvaja uvodni gem, ali i Đoković pokazuje da ga je prošla nervoza (1:1). Odigrao je najbolji teniser svijeta nekoliko odličnih poena u nastavku, ali nikako ne uspjeva da “slomI” otpor Španca, pa je od nervoze pocepao i majicu.

Nervoza je učinila svoje, Đoković je izgubio ritam na servisu, pa rival stiže do nove brejk lopte, ali je ovaj put spasava napadom na mrežu. To je podiglo samopouzdanje Srbinu koji animira publiku, ali nije poremetilo Španca koji stiže do nove prilike koju ovaj put koristi i stiže do 4:2.

Međutim, to kao da konačno budi Đokovića, prvi put u meču uspjeva da napravi brejk šansu, i to iz trećeg pokušaja u sedmom gemu drugog seta, a ukupno petog na meču, pa se vraća u život. Bio je pod žestokim pritiskom Španca u narednom gemu, možda i ključnom za našeg tenisera, nije izdržao taj pritisak pa je Agut preokretom stigao do novog brejka i servisa za meč (5:3).

Nakon velike borbe i 11 minuta igre, Đoković je dobio set i smanjio rezultat na 5-4. Ali to nije bilo dovoljno jer je Bautista lako dobio sljedeći gem i tako i drugi set dobio sa rezultatom 6-4. Srbin je dobio svih prethodnih pet međusobnih duela, poslednji na Rolan Garosu sa 3-1.

Đoković je do polufinala Šangaja stigao pobjedama nad Fonjinijem, Pospišilom i Zverevom, dok je Bautista Agut bio bolji od Tomića, Frica, Troickog i Conge.

U drugom polufinalu od 14 časova sastaju se Endi Mari i Žil Simon.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-izgubio-od-bautiste-lomio-reket-i-cijepao-majicu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])