Kraj mukama, Đoković je u polufinalu!

Objavljeno: 14. 10. 2016 u 12:29h

Novak Đoković u maratonskom meču pobijedio Mišu Zvereva i plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju. Novak za finale igra protiv Roberta Bautiste Ahuta.

Dva sata i 23 minuta!

Toliko je trajala borba Novaka Đokovića i Miše Zvereva, prvog i 110. igrača na ATP listi, za polufinale Mastersa u Šangaju. Srbin je bio na ivici ambisa, ali se u posljednji čas uhvatio za stijenu i preživio – 3:6, 7:6, 6:3.

Njemac rođen u Moskvi igrao je fenomenalan tenis, dok je Novak išao iz greške u grešku i malo toga mu je polazilo za rukom u petak prije podne po srednjeevropskom vremenu. U jednom momentu, Zverev je bio na korak od trijumfa, ali je Đoković uspio da pronađe “papučicu” za gas i izvuče se.

Njemački teniser je već u trećem gemu prvog seta oduzeo servis Đokoviću, a potom je u devetom još jednom napravio brejk i poveo sa 1:0 u setovima poslije 40 minuta igre.

Đoković je i drugi set loše počeo pošto je odmah na startu ispustio svoj servis, ali je u trećem gemu uspio da vrati brejk, a potom i da izjednači na 2:2.

Prvi igrač svijeta nije igrao svoj najbolji tenis, ali je u sedmom gemu napravio brejk i preokrenuo rezultat u drugom setu. Novak je, međutim, već u narednom gemu ispustio prednost pa se taj set riješio u taj-brejku.

Uz veliku podršku publike Srbin je dobro odigrao taj-brejk, dobio ga je sa 7:4 i odveo meč u treći, odlučujući set.

Nole je na početku trećeg seta ušao u dobar ritam, pa je dobio prva tri gema, uz jedan brejk. Djoković je stečenu prednost bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u polufinale poslije skoro dva i po sata igre.

U polufinalu srpski teniser igraće protiv Roberta Bautiste Ahuta, koji je ranije pobedio Žoa-Vilfreda Congu u dva seta (6:3, 6:4).

Đoković je sa 29-godišnjim Moskovljaninom do meča u Kini odigrao samo jedan meč i dobio ga 2009. u Marseju – 6:3, 6:3.

Nole je u Šangaju prethodno devet mečeva u nizu rešio bez izgubljenog seta. Poslednji duel koji je dobio u tri seta dogodio se 2014, kada je dobio Mihaela Kukuškina sa 6:3, 4:6, 6:4.

Najbolji teniser svijeta na ovom turniru ima skor 27-3. Titule je osvajao 2012, 2013. i 2015. godine.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kraj-mukama-dokovic-je-u-polufinalu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot