Suđenje za filmsku pljačku: Specijalci ukrali tri od sedam kofera sa novcem

Objavljeno: 13. 10. 2016 u 11:14h

U vozilu preduzeća “Sector Security”, iz kojeg je lani, na autoputu Banjaluka – Gradiška, ukradeno 617.000 KM, prevožena su oko dva miliona maraka UniCredit banke Banjaluka, razvrstanih u sedam kofera, od čega su pljačkaši pokupili samo tri.

To je juče rečeno u Okružnom sudu Banjaluka, u nastavku suđenja protiv suspendovanih pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće “Kvatro”.

U toj pljački učestvovali su još i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, te Danijel Kuzmić, suspendovani radnik “Sector Securityja”, s tim što su oni pristali na saradnju i obavezali se da će biti svjedoci saradnici.

Gospa Tešić-Todorović, radnica UniCredit banke Banjaluka, rekla je da su radnici “Sectora” oko dva miliona KM prevozili iz Banjaluke za Zagreb, a novac je bio u raznim valutama i apoenima.

Ona je kazala da je radila na dan pljačke, koja se odigrala 22. septembra prošle godine, a kada je radnicima firme “Sector Security” predat novac iz trezora.

Riječ je, kako je pojasnila, o 850.000 evra, 200.000 švedskih kruna, 400.000 hrvatskih kuna, 80.000 danskih kruna, te 20.000 australijskih i 15.000 kanadskih dolara.

“Mi smo novac u trezoru pripremili i spakovali u osam specijalnih sigurnosnih vreća. Radnici firme ‘Sector Security’ su na dan transporta donijeli osam kofera, ali je novac stao u sedam, pa im je zbog toga jedan vraćen prazan”, naglasila je Tešić-Todorovićeva.

Prisjetila se da je za pljačku čula popodne, te da ih je naveče pozvala policija kako bi prebrojali novac koji pljačkaši nisu pokupili.

“Taj novac je vraćen banci”, kazala je Tešić-Todorovićeva.

Jasminku Jovišević, advokata optuženih, zanimalo je je li prazan kofer bio označen, na šta joj je Tešić-Todorovićeva odgovorila da je bio lakši od ostalih, ali da nije bio obilježen.

Podsjetimo, razbojnici su prošle jeseni, na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana, presreli blindirano vozilo Agencije “Sector Security”, te opljačakali novac i ranili radnika “Sectora” Đurađa Bajića.

On je vozilom Hitne pomoći potom prevezen na liječenje. Policija je, odmah poslije ove filmske pljačke, pokrenula opsežnu potragu za pljačkašima, ali oni tada nisu uhašeni, već su “pali” tek početkom januara ove godine. Pritom je, tokom istrage, pronađeno tek oko 12.000 evra ukradenog novca, ali i vozilo i oružje koji su korišteni tokom razbojništva.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-za-filmsku-pljacku-specijalci-ukrali-tri-od-sedam-kofera-sa-novcem/||claudebot