Stefanović: Sanjin Sefić je u rukama srpske policije

Objavljeno: 13. 10. 2016 u 09:42h

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je Sanjin Sefić “u rukama srpske policije”.

Kako je naveo, državljanin BiH koji je osumnjičen da je u Sarajevu automobilom usmrtio dvije djevojke, pa potom prebjegao u Srbiju, biće procesuiran u skladu sa međunarodnim propisima.

“Bićemo u kontaktu sa kolegama uz BiH kako bi što brze okončali kompletan postupak. Ljude uvijek pogode događaji poput stradanja nedužnih djevojaka u Sarajevu, ali je naša policija poslala jasnu poruku da oni koji se na bilo koji nacin ogriješe o zakon neće moći da nađu utočiste u Srbiji”, naveo je Stefanović.

Kantonalni sud u Sarajevu potpisao je naredbu za raspisivanje potjernice za Sanjinom Sefićem, koji je pregazio dvije djevojke u Sarajevu i potom pobjegao u Srbiju, i rješenje o određivanju pritvora.

To je za BHRT ranije potvrdila sudija u Kantonalnom sudu Sarajevo Jasmina Begić.

Ta televizija navodi da će naredba biti proslijeđena MUP-u Kantona Sarajevo, a potom i Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića Bosni i Hercegovini.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da Sefić nije državljanin Srbije, niti na teritoriji naše zemlje ima prebivalište ili boravište.

“Pripadnici MUP-a Srbije pružiće svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Republike Srbije i drugim međunarodnim propisima”, rekao je ministar Stefanović.

Ipak, naveo je on, treba imati u vidu da do ovog trenutka Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova BiH nije raspisalo međunarodnu crvenu potјernicu koja je ujedno i nalog za hapšenje.

“To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično dјelo”, istakao je Stefanović u pisanoj izjavi dostaljenoj medijima.

Nemanja Pantić, načelnik Odeljenja za medije i komunikacije MUP-a Srbije medijima u BiH je rekao da je od MUP-a Federacije BiH sinoć oko 23.45 sata dobio obavјeštenje da je Sanjin Sefić, prema njihovim podacima, prebјegao u Srbiju na graničnom prelazu Uvac, što je MUP Srbije, kako je rekao, potvrdio.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stefanovic-sanjin-sefic-je-u-rukama-srpske-policije/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])