Određen ekstradicioni pritvor Sanjinu Sefiću

Objavljeno: 13. 10. 2016 u 20:16h

Sanjin Sefić nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Novom Sadu, zbog sumnje da je u Sarajevu automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč. Pritvor mu se računa od juče, kada ga je novosadska policija uhapsila i može da traje do dva mjeseca.

“BiH ima rok od 18 dana od dostavljanja našeg dopisa da dostavi sudu zamolnicu za izručenje ili da u tom roku eventualno traži produženje roka”, pojasnila je Ivana Karapandžić, portparol Suda u Novom Sadu.

Biće to i dovoljno vremena da se riješi papirologija, jer je Kantonalni sud u Sarajevu već tražio njegovo izručenje.

“Već za nekoliko dana Sefić će biti izručen BH vlastima”, obećao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Zahvalan je, kaže, vlastima u Srbiji na brzoj reakciji, ali ona ne bi bila potrebna da su domaći službenici odradili svoj posao.

“Cjelokupna smjena na tom graničnom prelazu ponašala se neodgovorno, krajnje i dozvolila da on regularno izađe iz BiH, to je nedopustivo”, naveo je Mektić.

Da je sve u slučaju Sefića nedopustivo poručilo je i stotinak Sarajlija ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Smrt dvije djevojke u centru grada kap je koja je prelila čašu, traže ukidanje svih manifestacija dok slučaj ne bude riješen.

“Nama se ne pjeva, djecu su sahranili Bugojno i Bosanska Krupa, zar da glavni grad države lumpuje”, upozorila je Svjetlana Nedimović.

Dok se danas more ljudi u Donjim Krčanima kod Bosanske Krupe opraštalo od Edite Malkoč, smrt studentkinja potakla je građane Tuzle. Na glavnom šetalištu potpisivali su peticiju u kojoj od vlasti traže veću bezbjednost za pješake.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/odreden-ekstradicioni-pritvor-sanjinu-seficu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])