Suđenje specijalcima: Isplivavaju detalji nezapamćene pljačke!

Objavljeno: 12. 10. 2016 u 20:03h

Za radnike “Unikredit banke” bio je to običan radni dan. Trezorski službenik Gospa Tešić Todorović sa kolegom je izbrojala oko dva miliona maraka, spakovala u osam vreća, a vreće sa novcem strpala u kofere “Sektor sekjuritija”.

Dok je blindirano vozilo odlazilo u pravcu granice, niko u banci nije ni slutio kakva će se drama dogoditi..

“Nakon 40 minuta ili sat vremena ušao je šef i rekao: “Opljačkani smo!” Bio je to šok za sve nas”, ispričala je Gospa Tešić Todorović, trezorski službenik u “Unicredit banci”.

Kao svjedok tužilaštva, Gospa je ispričala da je u opljačkanim koferima, uz evre, bilo i danskih, švedskih, kanadskih i australskih novčanica. U sudnici se čulo i to da su specijalci na “Pik-u” kupili zeleni audi A6 koji su koristili na dan pljačke.

Pred sudom su svjedočili i Dragoljub Berić i Milka Vujić koji su u šumi pronašli sakriveni Audi. Bilo je to dva dana nakon pljačke, rano ujutro, u vrijeme dok su sjekli drva. Automobil je bio dobro skriven, pa su najprije pomislili da je u pitanju kišobran. Kad su prišli imali su šta da vide.

“Rekla mi je: “Stan’ de, evo nekog auta dolje.” Stanem ja i vidim maskirnu ceradu. Ne bi se to vidjelo da nije sunce grijalo, pa je bio odsjaj. Ponesem sikiricu jer, šta ja znam, plašio sam se. Nakon toga, zovnem policiju na 122. Rekli su nam da ne mrdamo”, posvjedočio je Dragoljub Berić, svjedok Tužilaštva.

Policija je uskoro blokirala selo i šumarak gdje je pronađeno vozilo. Bračni par, kasnije je tokom dana dao izjavu u obližnjoj stanici – pa su ubrzo povezali priču i iz medija saznali da je vozilo pripadalo pljačkašima koji su nekoliko kilometara dalje, na autoputu oteli 600 hiljada maraka. Iako su svjedoke najviše ispitivali tužioci i danas – bez komentara za medije.

Nastavak suđenja, ipak će ostati upamćen po verbalnom sukobu predsjedavajućeg sudskog vijeća i advokata optužene četvorke. Na kraju se sve završilo usmenom opomenom koju je zaradila Jasminka Jovišević.

“Ja lično doživljavam da se odbrani određena pitanja ne dozvoljavaju. Da li sam ja u pravu ili ne to će pokazati vrijeme, kad dođe vrijeme da odbrana provede svoje dokaze”, rekla je Jasminka Jovišević, advokat četvorice prvooptuženih.

Osim kratkog predstavljanja optuženi se u sudnici nisu oglašavali. Na ročištu i ovaj put nije dozvoljeno snimanje njihovih lica. Zbog gradjevinskih radova iza i oko zgrade banjalučkog Okružnog suda specijalci/pljačkaši prvi put su sprovedeni na prednji ulaz – tako da je to bilo jedino mjesto gdje je kamera mogla da im priđe.

Nastavak sudjenja zakazan je za sedam dana. Tužilaštvo planira da predstavi nove materijalne dokaze, odbrana da predloži svoje.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-specijalcima-isplivavaju-detalji-nezapamcene-pljacke/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot