Nema osnova za hapšenje Sefića, nije državljanin Srbije

Objavljeno: 12. 10. 2016 u 18:04h

Sanjin Sefić, koji je osumnjičen da je automobilom usmrtio dvije djevojke u Sarajevu, pa pobjegao, nije državljanin Srbije niti na njenoj teritoriji ima prebivališta ili boravište, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Treba imati u vidu da do ovog trenutka federalni MUP nije raspisao međunarodnu crvenu potjernicu koja je ujedno i nalog za hapšenje. To znači da ne postoji zakonski osnov za lišenje slobode lica koje se sumnjiči za ovo krivično djelo”, istakao je Stefanović.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da će pripadnici MUP-a Srbije pružiti svu neophodnu pomoć u konkretnom slučaju, u skladu sa zakonima Srbije i drugim međunarodnim propisima.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopštili su sinoć da je Sefić pobjegao iz BiH u Srbiju preko graničnog prelaza Uvac.

U saobraćajnoj nesreći u ponedjeljak uveče život su izgubile Edita Malkoč /20/ iz Bosanske Krupe i Selma Agić /21/ iz Bugojna. One su prelazile na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja kada ih je pri velikoj brzini automobilom udario Sefić koji je od ranije poznat pravosudnim organima.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nema-osnova-za-hapsenje-sefica-nije-drzavljanin-srbije/||claudebot