Petoro malih Jonovića više nije gladno i boso!

Objavljeno: 11. 10. 2016 u 18:39h

Zahvaljujući dobrim ljudima, ne prestaje da stiže pomoć za petoro zaječarskih mališana, kojima je otac preminuo, a majka ih napustila.

Baka Gordana Jonović, koja ih čuva, ne može da sakrije suze radosnice jer – djeca već danima nisu gladna.

Ovo je epilog priče o baki Gordani koja čuva svoje unuke u veoma teškim uslovima. Iako im zaječarski Centar za socijalni rad pruža sve što je u mogućnosti, to nije dovoljno za njihov normalan život. Bili su gladni, bez odjeće i obuće, željni svega…

“Ne postoji riječ kojom bih zahvalila svim dobrim ljudima. Kada je poštar na naša vrata donio pomoć od 5.000 dinara, nisam mogla da vjerujem. Plakala sam od sreće i grlila moje jadne unuke. Pa, moj unuk Jovan nadniči po pet, šest dana za taj novac! I to je rijetko, jer on ima 13 godina pa ga ne zovu često, jer još je nejak”, priča Gordana.

Ekipa “Novosti” nije zatekla Jovana i Ivana (10) u trošnoj kući. Jovan je otišao u nadnicu da siječe drva, a Ivan kod druga koji mu pomaže u učenju. Od vesele dječije graje unuka Zlatka (6), Marije (12) i Gordane (9), jedva se čuo Gordanin glas.

“Dobili smo mnogo paketa hrane! Brašno, šećer, tegle ajvara i slatka, makarone, konzerve, gotove supe, pirinač, pasulj… To je pravo bogatstvo, sada imam šta da im spremam. Dobili smo i obuću, garderobu, a jedan dobrotvor iz Niša poslao nam je nov novcijat šporet ‘smederevac’. Sad samo da nekako nabavimo drva”, ističe Gordana, zahvaljujući se svima koji su im pomogli i porodici iz Australije koja je poslala 100 evra i koja će i ubuduće materijalno pomagati ovu djecu.

Izvor: Novosti

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/petoro-malih-jonovica-vise-nije-gladno-i-boso/||claudebot