Skaču cijene goriva u RS

Objavljeno: 8. 10. 2016 u 12:41h

Vozači u RS od iduće sedmice treba da priprema više novca za gorivo, jer će, kako tvrde na benzinskim pumpama, cijene rasti u skladu sa skokom vrijednosti sirove nafte na inostranom tržištu.

Direktor “Krajinapetrola” Milovan Bajić kaže da cijene uvezene nafte rastu posljednjih deset dana.

“U ponedjeljak definitivno idemo sa poskupljenjem, samo još ne znamo koliko će ono iznositi” – rekao je Bajić.

Cijene dizela trenutno se na pumpama u RS kreću od 1,69 do 1,77 maraka za litar, dok se benzini prodaju po cijeni od 1,74 do 1,93 KM.

Sekretar grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS Zoran Berak kaže da je poskupljenje goriva u RS u direktnoj vezi sa cijenom sirove nafte na svjetskom tržištu, kao i sa kursom dolara.

“Cijena sirove nafte konstantno raste od kraja septembra i dostigla je skoro 53 dolara po barelu, što benzinskim pumpama u Srpskoj daje realnu osnovu da podignu cijenu nafte i naftnih derivata” – rekao je Berak i dodao da distributeri imaju mogućnost da slobodno formiraju cijene.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/skacu-cijene-goriva-u-rs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot