Razbijen balkanski klan, zaplijenjeno 290 kg droge

Objavljeno: 8. 10. 2016 u 16:15h

Slovenačka policija uhapsila je 21 osobu, među kojima i državljanina BiH u jednoj od najvećih akcija protiv mafije u toj zemlji u kojoj je zaplijenjeno oko 290 kilograma droge i arsenal oružja.

Državljanin BiH je, kako saznaje “Glas Srpske”, uhapšen jer je posredovao u prodaji droge.

“Još se sumiraju podaci kako bi se otkrilo na koji način je on bio uključen i kakva mu je bila uloga u mafijaškog klanu” – rekao je naš izvor iz jedne policijske agencije BiH.

Među uhapšenima su i državljani BiH, Slovenije, Makedonije, Srbije i samoproglašenog Kosova starosne dobi od 21  do 64 godine. U vrijeme zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” trajala je potraga za Šipronom Hodžajem iz Izole. On je zajedno sa njegovim uhapšenim bratom Valonom označen kao vođa klana. Slovenačka policija je nešto ranije uhapsila i njihovog brata koji je stigao avionom sa Kosova.

Grupa se specijalizovala za dvije djelatnosti – krijumčarenje migranata i oružja i štampanje i rasturanje lažnog novca, te preprodaju droge.

Predstavnici slovenačke policije saopštili su u petak da je zaplijenjeno 160 kilograma kokaina i 130 kilograma marihuane.  Slovenački istražni biro objelodanio je da je 21 jedna osoba uhapšena zbog oko 400 krivičnih djela počinjenih u Sloveniji, Bugarskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.

Šef policije u Kopru Tomas Pešolja rekao je da je grupa osumnjičena da je na teritoriju Slovenije prokrijumčarila najmanje 50 osoba i za to naplaćivala 900 evra po osobi. Uglavnom su to bile osobe iz Albanije i sa Kosova.

Tokom akcije zaplijenjeno je i oružje, a prema dostupnim informacijama riječ je o kalašnjikovu, različitim vrstama pištolja sa prigušivačem i drugom naoružanju.

Istražioci Slovenačkog istražnog biroa i kriminalističke policije su pojasnili na konferenciji za novinare da su pratili štampanje lažnih evra u Bugarskoj čija vrijednost prelazi nekoliko miliona. Tokom istrage u Sloveniji oduzeto je i 415 falsifikovanih novčanica u apoenu od stotina evra, a bugarska policija otkrila je štampariju za falsifikovanje novca i 1,8 miliona vrijedne lažne novčanice u apoenu od 50 evra.

U policijskim agencijama u BiH nismo uspjeli dobiti informacije da li su slovenačke kolege zatražile njihovu pomoć i da li su preduzimali akcije.

Droga u kući fudbalera

Bivši kapiten fudbalskog kluba Koper Ivica Guberac na listi je osumnjičenih. Guberac trenuto igra u Rusiji za drugoligaša Himki, ali kada se pojavi u Sloveniji biće priveden na informativni razgovor.

Policija je tokom racije u petak upala u njegovu kuću i u podrumu pronašla pola kilograma heroina. Međutim, olakšavajuća okolnost za fudbalera mogla bi da bude činjenica da on u kući nije bio duže od mjesec i da je ključeve imao njegov prijatelj iz detinjstva, koji je uhapšen.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/razbijen-balkanski-klan-zaplijenjeno-290-kg-droge/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])