Cijela plata malo za topliju odjeću

Objavljeno: 7. 10. 2016 u 14:21h

Sa dolaskom hladnijih dana mnogi stanovnici RS krenuli su u potragu za toplijom odjećom i obućom, a da bi četvoročlana porodica obnovila garderobu za predstojeću zimu, malo je jedna prosječna plata.

U butike su stigle nove kolekcije, a građani su već krenuli u potragu za što pristupačnijim cijenama. Cijene zimske obuće i odjeće kreću se od 50 do 500 KM, a kao olakšavajuću okolnost mnogi trgovci nude kupovinu na rate. Prema njihovim riječima, stanovnici najviše traže čizme, jakne, kapute i džempere.

Prodavac u jednom od banjalučkih butika Milana Joksimović ističe da je zadovoljna prodajom zimske robe.

“Prilično dobro se prodaju ženske tekstilne jakne srednje dužine, a njihova cijena je oko 150 maraka. Međutim, nešto su manje tražene duge jakne, koje koštaju više od 250 KM”, rekla je Joksimovićeva i dodala da je najskuplja jakna u ovom butiku 300, a najjeftinija 80 KM.

I većina prodavca obuće u Banjaluci, gdje često pazare i stanovnici okolnih opština, zadovoljno trlja ruke.

“Otkako nam je stigla kolekcija jesen-zima gotovo da nemamo vremena da doručkujemo. Dovoljno je vidjeti red na kasi, gdje kupci da plate robu čekaju i po deset minuta”, rekla je prodavac Vedrana Janković i dodala da se cijena čizama i gležnjarica kreće od 50 do 200 KM. Istakla je da se kupci najčešće drže zlatne sredine.

U jednom butiku sportske opreme, koji ima radnje širom RS, takođe kažu da je povećana potražnja za zimskom odjećom i obućom.

“Cijene i ponuda obuće i odjeće, uglavnom sportske, u svim dijelovima Srpske su gotovo iste. Mušterije najčešće biraju zimske jakne i čizme, po najpovoljnijim cijenama, odnosno oko 100 KM po artiklu, bilo da su za djecu ili odrasle”, rekao je prodavac Dejan Ignjatović.

Vlado Svjetlanović iz Kneževa kaže da neće obnavljati kompletnu zimsku garderobu, ali, kad su djeca u pitanju, naći će način da to učini.

“Imam dva školarca i za njih ćemo izdvojiti novac za bar dio garderobe. Ja inače pazim na odjeću i obuću, pa ne moram svake godine da kupujem nove kapute ili cipele”, rekao je Svjetlanović.

Banjalučanka Marina Ćelić je toplu zimsku odjeću i obuću za svoju porodicu kupila na tržnici.

“Cijene na pijacama su gotovo identične kao u buticima. Mislila sam da ću proći jeftinije, ali sam bila šokirana cijenama. Kupila samo ono što je najneophodnije i za to sam dala gotovo cijelu svoju platu”, rekla je Ćelićeva.

Potrošači

Predsjednik Udruženja potrošača RS Dragovan Petrović ističe da većina stanovnika kupuje samo ono što im je neophodno, uglavnom obuću, jer se ona najviše troši.

“Porodice najveći izdatak imaju za školarce, jer oni brzo rastu. Tu su značajniji troškovi”, rekao je Petrović.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cijela-plata-malo-za-topliju-odjecu/||claudebot