Balkanska mafija pala u Sloveniji, uhapšena 21 osoba

Objavljeno: 7. 10. 2016 u 16:16h

Slovenačka policija uhapsila je 21 osobu u akciji koje je u medijima opisana kao najveća operacija protiv mafije u toj državi, a tom prilikom je zapljenjeno 160 kilograma kokaina i 130 kilograma marihuane, dok policajci još tragaju za osumnjičenim Šipronom Hodžajem.

Uhapšeni su državljani Slovenije, BiH, Makedonije, Srbije i Kosova, stari između 21 i 64 godine. Slovenački istražni biro saopštio je da je 21 jedna osoba uhapšena zbog oko 400 krivičnih dela počinjenih u Sloveniji, Bugarskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji, prenio je RTS.

Šef policije u Kopru Tomas Pešolja rekao je da je tokom akcije značajna bila i pomoć Europola. Tokom akcije, zapljenjeno je 160 kilograma kokaina, 131 kilogram marihuane, najmanje tri komada oružja, dok je u Bugarskoj otkrivena štamparija falksifikovanih novčanica, koje su kasnije distribuirane širom Evrope.

Ta grupa je, takođe, osumnjičena da je na teritoriju Slovenije prokrijumčarila najmanje 50 osoba. Akcija slovenačke policije istovremeno je sprovedena u Kopru, Izoli i Pirani. Slovenačka policija još uvek traga za Šipronom Hodžajem iz Izole.

20161007125914535395

Kako piše slovenački portal 24ur, među osumnjičenima je i nekadašnji kapiten fudbalskog kluba Kopar Ivica Guberac, koji se navodno nalazi u Rusiji.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/balkanska-mafija-pala-u-sloveniji-uhapsena-21-osoba/||claudebot