Ivković: Da nije bilo rata, pobijedili bismo “Drim tim” 1992.

Objavljeno: 6. 10. 2016 u 11:12h

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobijedila američki “Drim tim” na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Jugoslavija u Barseloni nije nastupila zbog sankcija, ali Ivković smatra da bi selekcija bila dovoljno kvalitetna bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a igrali Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvijezde.

“Da nije bilo rata, vjerujem da bismo pobijedili SAD. Dok su se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i vjerujem da bismo dobili”, rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

U tadašnjem timu ne bi igrali igrači poput Dražena Petrovića, Tonija Kukoča, Dina Rađe, ali Ivković vjeruje da bi Žarko Paspalj, Vlade Divac i Aleksandar Ðorđević mogli da naprave iznenađenje.

“Petrović je bio veliki radnik, uvijek je prvi dolazio na treninge. Ipak, ne bih mogao nikog da izdvojim, svi su mi bili kao djeca”, zaključio je Ivković.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ivkovic-da-nije-bilo-rata-pobijedili-bismo-drim-tim-1992/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])