Sve više turista u BiH: Posjeta u godinu dana porasla za 11 odsto

Objavljeno: 5. 10. 2016 u 10:41h

BiH je u sedam mjeseci posjetilo 634.612 turista, što je za 10,9 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Turisti su u tom periodu ostvarili 1.306.148 noćenja, što je više za 10,4 odsto u odnosu na sedam mjeseci lani, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Broj noćenja domaćih turista veći je za 0,9 odsto, dok je broj noćenja stranih turista veći za 15,4 odsto.

U ukupno ostvarenom broju noćenja, učešće domaćih turista je 31,7 odsto, a stranih 68,3 odsto.

U strukturi noćenja stranih turista najviše noćenja u sedam mjeseci ove godine ostvarili su turisti iz Hrvatske, 12,2 odsto, a slijede ih turisti iz Turske sa 10,3 odsto, Srbije 9,4 odsto, Italije 5,9 odsto, te Slovenije sa 5,8 odsto, dok su turisti iz ostalih zemalja ostvarili 56,4 odsto noćenja.

Što se tiče dužine boravka stranih turista u BiH, na prvom mjestu je Južnoafrička Republika sa prosječnim zadržavanjem od 4,2 noći, a slijede je Irska sa 3,6 noći, Kuvajt sa 3,2 noći i Letonija sa 3,1 noći.

Prema vrsti smještajnog objekta, najveći broj noćenja ostvaren je u okviru djelatnosti “hoteli i sličan smještaj” sa učešćem od 92,6 odsto.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sve-vise-turista-u-bih-posjeta-u-godinu-dana-porasla-za-11-odsto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])