Đoković usrećio 110 mališana

Objavljeno: 4. 10. 2016 u 09:28h

Iako je prvi teniser svijeta i gotovo da nema slobodnog vremena, Novak Đoković uvijek pronađe način da usreći najmlađe.

Tačno 110 mališana, učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida družiće se narednih dana na Kopaoniku, na četvrtom Kampu prijateljstva – “Drugarijadi”, koju organizuje fondacija “Novak Đoković”. Pošto je zbog povrede otkazao učešće na turniru u Pekingu, srpski as juče je otvorio ovogodišnju “Drugarijadu”.

“Drugarijada” je tokom godina postala mesto najljepših dječijih susreta. Mjesto na kojem imaju priliku da kroz igru i zabavu razviju nove vještine, upoznaju do sada nepoznate predjele, nauče puno o fer-pleju, timskom duhu, ali i o važnosti deljenja i različitosti između ljudi”,  izjavio je Đoković.

Djeca su vjerovatno sanjala susret sa najboljim teniserom planete, a on je ponosan što svake godine ima priliku da upozna nove mališane i provede zanimljive trenutke s njima.

“Svaki momenat sa njima me čini bogatijim čovjekom zbog emocija koje dijelimo. Usrećiti najmlađe, postati dio njihovih života i uspomena je zaista neprocjenjivo”, rekao je najbolji teniser svijeta.

Njegova supruga Jelena, nacionalni direktor fondacije, izjavila je da je najveći uspjeh kada svaka nova “Drugarijada” bude bolja od prethodne.

“Među brojim aktivnostima naći će se one sportsko-rekreativne, usmjerene na pravilan razvoj tela i mišića, radionica zdrave hrane, kurs plivanja, kao i mnoge druge kroz koje će moći da iskažu svoju kreativnost i talenat”, rekla je Jelena Đoković.

I ove godine partner kampa prijateljstva je Fondacija princeze Šarlin od Monaka, a organizaciju su pomogli mnogobrojni sponzori.

Marej: Cilj mi je prvo mjesto

Dok se Novak Đoković druži sa djecom, Endi Marej pokušava da smanji zaostatak na ATP listi, a čak se nada i prvom mjestu. Marej je odlučio da učestvuje na turniru u Pekingu gdje bi mogao nadoknaditi 1.000 bodova zaostatka, jer prošle sezone nije igrao, a Đoković je osvojio titulu.

“Cilj mi je da budem broj jedan i to pokušavam da ostvarim. Nikada nisam bio na vrhu, to je nešto što želim da učinim prvi put u životu. To je veća motivacija za mene nego za neke momke koji su ranije uspijevali to da ostvare”, rekao je Marej.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dokovic-usrecio-110-malisana/||claudebot