CIK BiH objavio prve preliminarne rezultate

Objavljeno: 3. 10. 2016 u 10:40h

Centralna izborna komisija objavila je iza ponoći prve preliminarne rezultate lokalnih izbora, ali je i dalje riječ o malom procentu obrađenih biračkih mjesta.

U opštini Pelagićevo vodi Dušan Nikolić iz Saveza za promjene sa 72 odsto glasova. U Bijeljini vodi Mićo Mićić /Savez za promjene / sa 50,9 odsto, a u Petrovcu Milan Grbić DNS sa 38,8 odsto glasova.

U opštini Oštra Luka vodi Rade Topić /PDP/ sa 50,7 odsto glasova, Banjaluci Igor Radojičić /SNSD/ sa 57,08 odsto, Čelincu Momčilo Zeljković /SNSD/ sa 33,6 odsto, a u Doboju Obren Petrović /Savez za promjene/ sa 53 odsto glasova.

U Petrovu vodi Ozren Petković /SDS/ sa 65 odsto dobijenih glasova, Loparama Rado Savić /Savez za promjene/ sa 56,4 odsto, Ugljeviku Vasilije Perić /Savez za promjene/ sa 78 odsto, a u Drvaru Goran Broćeta /SNSD/ sa 58 odsto osvojenih glasova.

U Ribniku vodi Radenko Banjac /Socijalistička partija/ sa 57 odsto dobijenih glasova, Mrkonjić Gradu Divna Aničić /SNSD/ sa 58 odsto, Tesliću Milan Miličević /SDS/ 55 odsto, Kotor Varoši Zdenko Skakan /Savez za promjene/ sa 48 odsto, u Zvorniku Zoran Stevanović /SNSD/ sa 71, a u Grahovu Duško Radun /SNSD/ sa 51 odsto glasova.

U Glamoču vodi Radovan Marković /SNSD/ sa 43 odsto glasova, Šipovu Milan Kovač /SNSD/ 53 odsto, Vlasenici Miroslav Kraljević /SNSD/ sa 57 odsto, Bratuncu Nedeljko Mlađenović /Savez za promjene/ sa 38 odsto, a u Srebrenici Mladen Grujičić “Zajedno za Srebrenicu” sa 52 odsto glasova.

U Kupresu Gojko Šebez /SNSD/ je dobio sve glasove, Sokocu Milovan Bjelica /SDS/ vodi sa 50 odsto osvojenih, Han Pijesku Vlado Ostojić /SNSD/ sa 52 odsto, Istočnoj Ilidži Marinko Božović /Savez za promjene/ sa 64 odsto i u Istočnom Starom Gradu Bojo Gašanović /Savez za promjene/ sa 63 odsto glasova.

U Istočnom Novom Sarajevu vodi Ljubiša Ćosić /SNSD/ sa 70 odsto dobijenih glasova, Trnovu Goran Vujičić /SNSD/ sa 66 odsto, a u Palama Boško Jugović /Koalicija “Složno za Pale”/ sa 56 odsto.

Tomislav Puhalac /SDS/ vodi sa 60 odsto glasova u Rogatici, u Višegradu Mladen Đurević /SNSD/ sa 58 odsto, Istočnom Mostaru Božo Sjeran /SNSD/ sa 58 odsto i u Nevesinju Milenko Andalović /SNSD/ sa 54 odsto osvojenih glasova.

U Kalinoviku vodi Mileva Komlenović /SNSD/ sa 66 odsto dobijenih glasova, Gacku Milan Radmilović /Savez za promjene/ sa 51 odsto, Foči Radisav Mašić /SNSD/ sa 45 odsto, Novom Goraždu Mila Petković /SNSD/ sa 46 odsto i Čajniču Goran Karadžić /SDS/ sa 43 odsto osvojenih glasova.

U Rudom vodi Rato Rajak iz Saveza za promjene sa 55 odsto osvojenih glasova, LJubinju Darko Krunić /DNS/ sa 56 odsto, Bileći Miljan Aleksić /SNSD/ sa 56 odsto, Kostajnici Saša Grublješić /PDP/ sa 35 odsto i Milićima Momir Lazarević /SNSD/ sa 57 odsto dobijenih glasova.

U Tuzli vodi Jasmin Imamović SDP sa 47 odsto osvojenih glasova, Zenici, nezavisni kandidat Fuad Kasumović sa 33 odsto, Ilidži Senaid Memić /SDA-SBB/ sa 52 odsto, sarajevskoj opštini Novi Grad Semir Efendić /SDA-SBB/ sa 65 odsto dobijenih glasova, Vogošći Edin Smajić /SDA-SBB/ sa 74 odsto, Centar-Sarajevo Nedžad Ajnadžić /SDA-SBB/ sa 33 odsto, Novom Sarajevu Nedžad Koldžo /SDA-SBB/ sa 47 odsto dobijenih glasova.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cik-bih-objavio-prve-preliminarne-rezultate/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])