Stravična nesreća kod Doboja: U sudaru 5 vozila poginuo vozač škode (Foto)

Objavljeno: 2. 10. 2016 u 13:20h

U nedjelju sat i po iza pola noći na magistralnom putu M-4 Doboj – Teslić u naseljenom mjestu Matuzići dogodila se stravična saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom.

U nesreći je učestvovalo najmanje pet vozila.

Prema izjavama očevidaca do nesreće je došlo tako što je vozilo marke škoda octavia reg.oznaka M76-T-123 sa kojom je upravljao S.S.(1986) iz Matuzića, krećući se u pravcu Doboja na punoj liniji preticalo dva vozila ispred sebe, vozila marke passat reg .oznaka 035-J-946 i audi 80 reg.oznaka K06-J-593.

U momentu preticanja iz suprotnog smjera u punoj brzini pristizalo je vozilo audi sa ugašenim svjetlima pretičući teretni kamion marke mercedes reg. oznaka M-58-M-855 sa prikolicom reg.oznaka M-85-J-949 vlasništvo firme TrendTex iz Doboj Juga.

Izbjegavajući direktan kontakt sa audijem bez svjetala, škoda octavia se u brzini pomjerila u desnu stranu, prednjim desnim točkom udarila u ivičnjak,te se odbila pod prikolicu pomenutog kamiona.

Usljed siline udara, iz škode octavije je ispao motor, a školjku vozila je kamionska prikolica vukla blizu 50 metara, nakon čega je kamion sletio sa ceste i zaustavio se, jer se prikolica u tom trenutku prevrnula. Na licu mjesta život je izgubio vozač octavije S. S.

U istom trenutku u rejonu nesreće došlo je do kontakta vozila audi 80 reg.oznaka K06-J-593 i passata reg.oznaka 035-J-946 koja su se kretala u pravcu Doboja.

Na oba vozila nastala je materijalna šteta, na sreću bez povređenih učesnika.

Mjesto udesa je izgledalo stravično. Ljekar mrtvozornik je konstatovao smrt, a intervenisali su i vatrogasci.

Do slanja ovog priloga nismo mogli dobiti informaciju o vozilu audiju sa ugašenim svjetlima koje se, kako su nam rekli očevici udaljilo prema Tešanjci, prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu u Matuzićima.

Dionica ovog puta usljed uviđaja bila je zatvorena do jutarnjih sati, pa se saobraćaj odvijao alternativnim pravcima.

Izvor: Oslobođenje

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stravicna-nesreca-kod-doboja-u-sudaru-5-vozila-poginuo-vozac-skode-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])