Stiže zahlađenje: U srijedu prvi snijeg

Objavljeno: 2. 10. 2016 u 15:21h

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra će biti oblačno i hladnije, sa slabom kišom povremeno i dnevnom temperaturum od 13 do 19 stepeni Celzijusovih.

Ujutro na zapadu i sjeveru biće oblačno sa kišom, a u ostalim krajevima umjereno i pretežno oblačno uz mogućnost kiše samo ponegdje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće oblačno i svježije vrijeme sa kišom povremeno, koja će prema večeri i tokom noći na sjeveru i zapadu prestati uz smanjenje oblačnosti.

Duvaće vjetar na sjeveru slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, u ostatku zemlje uglavnom južnih smjerova, prema večeri sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 10 do 15, u višim predjelima od šest stepeni Celzijusovih, a dnevna temperatura vazduha od 13 do 19, na jugu do 24 stepena Celzijusova.

U utorak, 4. oktobar, jutro će biti još hladnije uz umjerenu oblačnost oko rijeka i po kotlinma tmurno i maglovito. Tokom dana uz promjenjivu oblačnost biće dužih sunčanih intervala, a kasnije popodne i večeri naoblačenje sa sjevera donosi kišu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od pet do osam, na jugu do 14, u višim predjelima od jedan stepen Celzijusov. Dnevna temperatura vazduha od 12 do 18, na jugu do 23 stepena Celzijusova.

U srijedu, 5. oktobra ujutro biće pretežno oblačno sa kišom, a na jugu Hercegovine uz promjenljivu oblačnost suvo. Tokom dana još hladnije i oblačno vrijeme sa kišom povremeno, a prema večeri u planinama uz zahlađenje očekuje se i prvi snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od četiri do devet stepeni Celzijusovih, na jugu do 12, u višim predjelima od dva stepena. Dnevna temperatura vazduha od šest do 12, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 6. oktobra, biće oblačno i hladno vrijeme, slabom kišom povremeno, a slab snijeg će padati u planinama od zapada do istoka. Prema večeri i tokom noći padavine će prestati uz djelimično kidanje oblačnosti.

Jutarnja temperatura vazduha biće od jedan do pet, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus dva. Dnevna temperatura vazduha od šest do 11, na jugu do 15, a u višim prejelima oko dva stepena Celzijusova.

U Srpskoj i FBiH danas je na krajnjem istoku i sjeveroistoku promjenjivo oblačno uz sunčane intervale, a u ostalim krajevima oblačno sa kišom mjestimično.

Duva slab do umjeren, pretežno južni i jugozapadni vjetar.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Šipovo, Krupa na Uni i Novi Grad 15 stepeni Celzijusovih, Prijedor i Čemerno 16, Mrkonjić Grad, Kalinovik i Nevesinje 17, Banjaluka i Gacko 18, Ribnik, Srbac i Sokolac 19, Han Pijesak, Bileća i Srebrenica 20, Foča i Doboj 21, Rudo 22, Trebinje 23, Višegrad i Zvornik 24 i Bijeljina 26 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/stize-zahladenje-u-srijedu-prvi-snijeg/||claudebot