Press saznaje koja je prava pozadine incidenta u Prnjavoru!

Objavljeno: 2. 10. 2016 u 14:25h

Razlog posjete beogradskih “žestokih momaka” Prnjavoru, maloj opštini na sjeverozapadu Republike Srpske je 200.000 evra neizmirenog duga, saznaje Press iz dobro obaviještenih izvora u prnjavorskom SDS-u.

Kako navode naši izvori, riječ je o pokušaju zastrašivanja sadašnjeg načelnika opštine i kandidata SDS-a za sljedeći mandatni period Siniše Gatarića, koji je od jednog beogradskog biznismena u julu ove godine pozajmio navedenu sumu novca radi finansiranja svoje predizborne kampanje.

“Kako Gatarić nije vratio polovinu tog iznosa, a po usmenom dogovoru je to bio dužan uraditi do dana izbora, njegov beogradski finansijer se odlučio da mu pošalje poruku. Što je najgore, da bi prikrio tragove ovih crnih fondova, Gatarić je u subotu ujutro, kada su mu javili da su nabildani i istetovirani momci u gradu, panično nazvao svoje drugove Dragana Mektića i Pericu Stanića pokušavajući priču prebaciti na svog protivkandidata Darka Tomaša i lokalnog prnjavorskog biznismena Bogdana Nikolića. Mektić se onda neviđeno izblamirao dajući izjavu o nekim režimskim plaćenicima”, navodi izvor iz prnjavorskog SDS-a i dodaje:

“Žao mi je samo što smo nas nekolicina iskorišteni za ovakve stvari. Jedan naš kolega, Sinišin tjelohranitelj, je jutros napravio incident kada je udario nekog dečka i sada mu ide krivična prijava”.

Po saznanjima Pressa, vruća noć 1. oktobra u Prnjavoru mogla je dovesti do većeg narušavanja javnog reda i mira, da pripadnici policijske stanice Prnjavor i banjalučke Jedinice za podršku CJB Banjaluka nisu odmah reagovali i izolovali Beograđane od Gatarićevih ljudi koji su ih čekali ispred hotela “Siti”.

Po nalogu Mektića i Stanića, provjereni su Gatarićevi navodi o nelegalnom boravku na području opštine, međutim detaljnim pretresom vozila i obavljenom inspekcijom od strane inspektora Službe za odnose sa strancima BiH, kojom upravlja SDS-ov kadar Slobodan Ujić, usljedilo je veliko razočaranje jer nije pronađen nijedan kompromitujući dokaz koji bi Beograđane povezao sa prnjavorskim SNSD-om što je i bio cilj ove propagandne diverzije Siniše Gatarića.

“Svi u Prnjavoru znaju da Gatarić sa ženom živi u Beogradu, da ovdje bude samo radnim danima, a poznate su i njegove veze sa tim biznismenom jer ga je više puta dovodio u Prnjavor. Bojim se da su i Mektić i drugi u našem rukovodstvu sada ljuti zbog ovoga”, navodi naš izvor.

Redakciji Pressa je poznato ime beogradskog biznismena.

Izvor: Pressrs.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/press-saznaje-koja-je-prava-pozadine-incidenta-u-prnjavoru/||claudebot