Djevojčica od samo 7 godina zimu čeka pod šatorom!

Objavljeno: 2. 10. 2016 u 13:55h

Trošna kućica sedmogodišnje Hajruše u kojoj je živjela s bakom i ujakom više ne postoji. Kišne dane provode maltene pod vedrim nebom, a u Sjenici će uskoro snjegovi

Mala Hajruša Hazirović (7) ređa lutkice na zgarištu svoje kuće na periferiji Sjenice.

“Moje lutkice i igračkice sagorjele su u kući, ovo su mi dala djeca” – reče djevojčica i zaplaka.

Za sedam dana trebalo bi da pođe u školu, u prvi razred.

“Kako ću je spremiti za školu, ni sama ne znam. Bili smo kupili sveske i olovke, sve je izgorilo. Nemam ni jaknu ni cipele za nju, ništa da obuče. Kako da je ovako pošaljem među djecu. Ostala je samo u ovim papučama što ih vidiš na njoj” – priča baka Hajruša Hazirović (70), po kojoj je djevojčica dobila ime, dok nemoćno krši prste.

Kuća Hazirovića na periferiji Sjenice, sirotinjska brvnarica, izgorila je u požaru u avgustu. Vjerovatno zbog loše instalacije. Baka i unuka su u tom trenutku bile u varoši, ujak djevojčice Eldin (28) u nadnici.

“Vatrogasci su brzo stigli, ali džaba. Kuća je planula kao luč i sve je brzo bilo gotovo” – veli Eldin.

“Mnogo sam plakala kad je meni, baki i mom ujaku izgorila kuća” – dodaje suznih očiju djevojčica, koja maltene od rođenja živi s bakom i ujakom. Majka se preudala, a za oca i ne zna gdje je.

“Izgorilo nam je sve što smo imali… Kuća je bila stara, trošna, ali je bila naša, naš krov nad glavom, sad nemamo ni to. Imali smo unutra šporet i dva kreveta, sto, stolice i tepih, i posuđe, odjeće, obuće, i televizor, sve je izgorilo” – nabraja tužno baka.

Sedmu noć zaredom Hazirovići su proveli u šatoru pored zgarišta. U Sjenici je juče ujutro bilo samo deset stepeni. Prošle noći padala je kiša. Pod šatorom hladno i vlažno, mračno…

“Šator nam je dao komšija i ako nam neko ne pomogne, pod šatorom ćemo dočekati zimu. A zima ovdje neće kasniti, eto je brzo” – nemoćno kaže Eldin.

“Unuka je spavala pored mene u šatoru. Pokrijemo se nekim ćebetom, a napolju nevrijeme, grmi, pada kiša, nju strah” – dodaje priča.

I bez ove muke, Hazirovići su teško živjeli. Baka Hajruša je rano ostala udovica s petoro djece. Eldin nema posla, nadniči.

“Komšije su pomogle koliko je ko mogao. Podigao sam coklu za novu kuću, kupio nešto blokova, za više nemam. Kad bih mogao barem prizemlje da ozidam, da udarim ploču i opremim jednu sobicu da prezimimo. Ne bi bilo srećnijeg čovjeka od mene, ali teško” – zamišljeno klima glavom Eldin.

Potrebno sve – od cigala preko odjeće do novca!

Hazirovićima je hitno potreban građevinski materijal, rizla, cement, kreč, blokovi, crep, armatura… Za djevojčicu je potrebna odjeća, obuća, školski pribor. Adresa je Eldin Hazirović, Ulica Dauta Musića bb, 36310 Sjenica. Broj žiro računa kod Vojvođanske banke na ime Hajruša Hazirović je 355000320052122383.

Izvor: Mojabanjaluka

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djevojcica-od-samo-7-godina-zimu-ceka-pod-satorom/||claudebot