U vrtićima voće i povrće umjesto viršli i pašteta

Objavljeno: 1. 10. 2016 u 16:20h

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Institut za javno zdravstvo RS predstavili su u petak nove standarde ishrane za planiranje jelovnika u vrtićima za djecu od prve do šeste godine, te uputstvo za njihovu primjenu.

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Radmila Kocić-Ćućić rekla je da će primjena ovih dokumenata biti uslov za rad obdaništa u Srpskoj.

“Brojna istraživanja su pokazala direktnu vezu između ishrane djece u ranom uzrastu i razvoju i kasnije pojave masovnih nezaraznih bolesti” – naglasila je pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Amela Lolić.

Koordinator aktivnosti u vezi sa unapređenjem ishrane djece u predškolskim ustanovama Dragana Stojisavljević precizirala je da ovo znači da djeci više neće biti služene paštete i viršle, kao ni sokovi puni šećera.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/u-vrticima-voce-i-povrce-umjesto-virsli-i-pasteta/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot