Srbija: Posao za 2.770 radnika u Njemačkoj

Objavljeno: 1. 10. 2016 u 13:56h

Privredna komora Srbije objavila je juče javni poziv za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u Njemačkoj.Kako je navedeno u saopštenju, odobrena kvota za poslodavce iz Srbije za detašmansku 2016/2017. godinu je 2.770 zaposlenih, od čega je 1.080 u sektoru građevinarstva.

Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da Privrednoj komori Srbije dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra ostaju na radu u Njemačkoj, na osnovu dobijenih Saglasnosti iz prethodnih raspodjela kvota.

Za dodjelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sjedištem u Srbiji, registrovan da obavlja djelatnost za koju se dodjeljuje detašman.

Poslodavac treba da ima predstavništvo u Njemačkoj i da posluje u skladu sa njemačkim propisima.

Uz zahtjev za izdavanje Saglasnosti poslodavac je obavezan da dostavi fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na njemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova ili izjavu na memorandumu privrednog subjekta, potpisanu od ovlašćenog lica, ukoliko plan nije utvrđen, kao i fotokopiju dokaza o otvorenom predstavništvu u Nemačkoj.

Na osnovu Sporazuma između Saveznog izvršnog vijeća SFRJ i Vlade SR Njemačke o upućivanju jugoslovenskih radnika organizacija udruženog rada iz SFRJ i zapošljavanju u SR Njemačkoj na osnovu ugovora o izvođenju radova, poslodavci iz Srbije imaju pravo učešća u raspodjeli kontingenta (kvote) zapošljavanja za detašmansku 2016/2017 godinu.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/srbija-posao-za-2-770-radnika-u-njemackoj/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])