Riješeno stambeno pitanje porodice Kazanović iz Šekovića: Majka i kćerka zimu dočekuju u toplom domu

Objavljeno: 1. 10. 2016 u 16:04h

Ranki Kazanović iz Papraće kod Šekovića i njenoj kćerki Karolini topli dom više neće biti pusti san, jer će se za nekoliko dana useliti u novoizgrađenu kuću.

Zahvaljujući zalaganju ministra industrije, energetike i rudarstva RS Petra Đokića i njegovih prijatelja stambeno pitanje ove porodice je riješeno.

Nakon što su u majskim poplavama prije dvije godine gotovo ostali bez krova nad glavom, Kazanovići su živjeli u neuslovnom objektu.

Đokić je u petak obišao Kazanoviće da bi se uvjerio kako napreduje izgradnja objekta i istakao da ga je na ovaj korak podstakla tužna priča porodice koju je prvi put posjetio prije dvadesetak dana.

“Saznao sam da je domaćin kuće Brane Kazanović umro prije nešto više od 20 dana, da je bio borac prve kategorije i da je njihova porodična kuća, čiju su izgradnju započeli, oštećena u poplavama. Jedino što se moglo uraditi jeste da se izgradi nova kuća” – rekao je ministar.

Đokić, koji je odmah pokrenuo akciju za izgradnju nove kuće za Kazanoviće, te lično i uz pomoć prijatelja uspio da prikupi novac, rekao je da se očekuje da će novi dom za Ranku i Karolinu biti završen za pet do šest dana.

“Drago mi je da su ovu aktivnost razumjeli komšije i mještani ovog područja i drugi koji su pomogli. Njihova obaveza je bila da izgrade temelje, a ostali dio sam ja završio” – istakao je Đokić.

On je naglasio da ovo nije jedina humanitarna aktivnost koju je realizovao, te da ima još mnogo planova za ovakve akcije i pozvao sve koji mogu da pomognu ljudima u nevolji.

Novu kuću porodice Kazanović, površine 35 kvadrata, gradi preduzeće “Steko” iz Bijeljine. Ranka Kazanović (50) nije krila oduševljenje što će ona i njena kćerka predstojeću zimu dočekati u novom domu.

“Vjerovala sam ministru Đokiću kada nas je posjetio i obećao da ćemo dobiti novu kuću, ali nisam mogla da vjerujem da će se to tako brzo desiti” – rekla je Kazanovićeva.

Jedini izvor prihoda za ovu porodicu je nekoliko grla stoke koju uzgajaju na svom domaćinstvu.

Manastir Osovica

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić uručio je donaciju za nastavak gradnje manastira u podnožju Motajice. Đokić je sa načelnikom opštine Srbac Dragom Ćirićem posjetio manastir Osovica i razgovarao sa jeromonahom Teofilom o radovima koji se izvode u krugu manastirskog kompleksa. Obnova manastira Osovica počela je 2008. godine, a sagrađen je na temeljima nekadašnjeg manastira iz 14. vijeka koji je porušen poslije neuspješnog pohoda Turaka na Beč 1695. godine.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rijeseno-stambeno-pitanje-porodice-kazanovic-iz-sekovica-majka-i-kcerka-zimu-docekuju-u-toplom-domu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot