Devet godina od smrti Milana Jelića

Objavljeno: 30. 9. 2016 u 16:22h

Povodom devet godina od smrti predsjednika Republike Srpske Milana Jelića, danas je na Gradskom groblju u Modriči služen parastos.

Osim porodice i velikog broja građana parastosu su prisustvovali i najviši zvaničnici Republike Srpske predvođeni predsjednikom Republike Miloradom Dodikom.

Dodik je, obraćajući se okupljenima nakon parastosa, rekao da je smrt Milana Jelića bila veliki gubitak za Republiku Srpsku, da i današnje okupljanje govori o tome da narod nije zaboravio njegov lik i djelo i sve što je učinio za Modriču i Republiku Srpsku.

On je dodao da će Jelić ostati u sjećanju naroda kao jedan od najuspješnijih političara i lidera koji su za kratko vrijeme učinili mnogo za Srpsku i koji nije vodio računa o sebi već o narodu.

Dodik je istakao da je Jelićev odlazak nenadoknadiv gubitak i za SNSD, čiji je bio potpredsjednik.

“Drago mi je što na republičkom nivou funkcioniše Fondacija `Milan Jelić` koja je stipendirala nekoliko stotina već vrhunskih studenata širom svijeta i u Republici Srpskoj i to je najbolji mogući način da se oduži čovjeku koji je bio i sportski radnik, naučnik i privrednik, ali je bio i humanista koji je uvijek gledao da pomogne drugima”, rekao je Dodik.

Petar Jelić rekao je da mu je drago da i devet godina nakon smrti njegovog oca ljudi dolaze u velikom broju da mu odaju poštu.

“Ostaje ponos na sve što je otac uradio za Republiku Srpsku i za Modriču”, rekao je Petar.

Cvijeće na grob Jelića, šestog predsjednika Republike Srpske, položili su Jelićeva supruga Milica i sin Petar, predsjednik Republike Milorad Dodik, delegacije Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, delegacija Parlamentarne skupštine BiH, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH, delegacije opštine Modriča, republičke Boračke organizacije, privrednih preduzeća, institucija i nevladinih organizacija u Modriči.

Milan Jelić rođen je 1956. u Modriči. Osnovnu školu završio je u rodnom gradu, srednju školu u Doboju, a u Subotici je završio Ekonomski fakultet. Magistrirao je i doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci.

Obavljao je najodgovornije poslove i funkcije u privredi Modriče, a bio je i ministar privrede, energetike i razvoja Republike Srpske. Od novembra 2006. godine Milan Jelić bio je predsjednik Republike Srpske.

Za svoj rad dobio je mnogo prestižnih priznanja, među kojima su i menadžer decenije u BiH 2003. godine, Orden za stvaralaštvo – na Briselskoj izložbi inovacija 2005. i Orden Svetog Save.

Milan Jelić preminuo je 30. septembra 2007. godine.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/devet-godina-od-smrti-milana-jelica/||claudebot