Suđenje specijalcima za pljačku 617.000 maraka: Pljačkaš prijetio da će ubiti vozača

Objavljeno: 29. 9. 2016 u 12:27h

U jednom trenutku sam osjetio oružje iznad sebe i čuo kako pljačkaš viče: “Njega ću ubiti ili otvaraj kofere!”

To je u Okružnom sudu Banjaluka ispričao Đurađ Bajić, vozač opljačkanog blindiranog vozila agencije “Sektor Sekjuriti”, iz kojeg je prije godinu grupa razbojnika na putu Banjaluka Gradiška otela 617.000 KM.

Za tu pljačku sudi se suspendovanim pripadnicima Specijalne jedinice policije MUPa RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi, suvlasniku autokuće “Kvatro”.

U toj pljački učestvovali su još i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, te Danijel Kuzmić, suspendovani radnik “Sektor sekjuritija”, s tim što su oni pristali na saradnju i obavezali su se da će biti svjedoci saradnici.

Bajić, koji je tokom pljačke ranjen, prisjetio se da su mu pljačkaši prislonili pušku na glavu i rekli da će ga ubiti ako im njegov kolega Božo Ilić ne da ključeve kofera s novcem.

On je ispričao da je prije pljačke na srednjoj blindi, koju je vozio i u kojoj je bio novac, pukla guma.

“Kasnije se ispred nas iznenada zaustavio zeleni audi A6, iz kojeg je izašlo više maskiranih lica, naoružanih automatskim puškama. Galamili su: ‘Pljačka, izlazite vani'”, prisjetio se Bajić.

Vozač je rekao da je potom vidio da je jedan od napadača okrenuo pušku prema vjetrobranskom staklu vozila i ispalio rafal u pravcu njegove glave.

“Tada sam osjetio nešto na ramenu i vidio da krvarim. Shvatio sam da sam ranjen”, kazao je Bajić u svom svjedočenju.

Tada su Bajić i njegov kolega Božo Ilić otvorili vrata, izašli vani i legli. Bajić je kazao da su ih tukli i šakama i nogama.

“Božo je dao ključeve i otvorena su tri kofera koja su već bila iznesena iz blindiranog vozila”, naveo je Bajić.

Ilić je potvrdio ovu priču, dodavši da je u Unikredit banci, a čiji je novac opljačkan tokom ovog razbojništva, preuzeo sedam kofera s novcem, te jedan prazan.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sudenje-specijalcima-za-pljacku-617-000-maraka-pljackas-prijetio-da-ce-ubiti-vozaca/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot