Samsungove veš-mašine mogu da eksplodiraju

Objavljeno: 29. 9. 2016 u 15:26h

“Samsung” je potvrdio da su u toku pregovori sa američkom Komisijom za zaštitu potrošača poslije podnošenja tužbe protiv ove kompanije zbog njenih veš-mašina koje mogu da “eksplodiraju”.

Komisija je upozorila na probleme sa određenim modelima mašina za pranje veša koje se pune odozgo. Jedna advokatska firma iz SAD tužila je južnokorejsku kompaniju s napomenom da kvar može da izazove povrede ili materijalnu štetu.

Ovi problemi uslijedili su nakon što je “Samsung” povukao iz prodaje novi model mobilnog telefona “nout 7” zbog nekoliko slučajeva eksplozija baterija.

Problematične veš-mašine proizvedene su od marta 2011. do aprila 2016. godine, prenio je Bi-Bi-Si. “Samsung” nije objavio o kojim je modelima riječ, ali je saopštio da zbog abnormalnih vibracija može da postoji rizik od povređivanja ili oštećenja imovine kada se peru posteljine, veće količine veša ili vodootporni materijali.

Na “Samsungovom” veb-sajtu kupci mogu da unesu serijski broj svoje veš-mašine da bi utvrdili da li je njihov aparat među rizičnima. Kompanija je savjetovala vlasnicima spornih mašina da koriste programe sa nižim brojem obrtaja kada peru pomenute materijale.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/samsungove-ves-masine-mogu-da-eksplodiraju/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])