Puštanje testnog digitalnog signala u prvoj polovini oktobra

Objavljeno: 28. 9. 2016 u 13:44h

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH je, u saradnji sa tri javna emitera, najavilo za sutra puštanje testnog digitalnog signala za područja Sarajeva, Banjaluke i Mostara, ali je na prijedlog Radiotelevizije Republike Srpske /RTRS/ testno puštanje digitalnog signala odgođeno za prvu polovinu oktobra.

“Sve tehničke i organizacione pretpostavke za taj događaj bile su osigurane, međutim na adresu Ministarstva komunikacija i transporta BiH stigao je dopis Radiotelevizije Republike Srpske u kojem je predloženo da ovaj termin bude prolongiran i da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovinu oktobra”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ne ulazeći u razloge ovakvog zahtjeva, a s ciljem zadržavanja korektnih odnosa Ministarstva komunikacija i transporta sa svim javnim emiterima kao važnim učesnicima procesa digitalizacije, Ministarstvo je prihvatilo prijedlog RTRSa da se testno puštanje digitalnog signala odgodi za prvu polovinu oktobra ove godine.

Napominje se da je ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko održao 1. septembra sastanak sa generalnim direktorima tri javna emitera, Belminom Karamehmedovićem iz BHRTa, Draškom Milinovićem iz RTRSa i Džemalom Šabićem iz FTVa, te da je dogovoreno da testno puštanje digitalnog signala bude obavljeno do kraja mjeseca.

Ministarstvo, kao nosilac cijelog projekta digitalizacije u BiH, još jednom ističe da su svi tehnički i organizacioni uslovi za puštanje testnog signala i okončanje prve faze digitalizacije ispunjeni i da će građani kao krajnji korisnici programa javnih RTV servisa na području Sarajeva, Banjaluke i Mostara sigurno dobiti testni digitalni signal u svojim domovima u prvoj polovini oktobra.

O terminu puštanja testnog digitalnog signala za područje Sarajeva, Banjaluke i Mostara javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pustanje-testnog-digitalnog-signala-u-prvoj-polovini-oktobra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot