Medvjed usred sela demolirao automobil (Foto)

Objavljeno: 28. 9. 2016 u 10:02h

Mještani Skucanog Vakufa, podgrmečkog sela koje je udaljeno dvadesetak kilometara od Sanskog Mosta, u velikom su strahu nakon što je tokom protekle noći odrasli medvjed upao usred ovog mjesta te u značajnoj mjeri oštetio putnički automobil u vlasništvu mještanina Safeta Ćehića.

Vlasnik kaže kako ga je oko dva sata ujutro probudio lavež pasa, nakon čega je pogledao kroz prozor i vidio velikog medvjeda kako skače po njegovom automobilu.

Ćehić kaže kako je potom otišao po lovačku pušku i ispalio dva metka u vazduh, nakon čega je životinja pobjegla. Dodaje kako je ujutro ustanovio da je zvijer odvalila više dijelova s prednje strane automobila, a na blatobranima su vidljivi tragovi oštrih zuba i kandži, kao i mnogobrojne dlake s krzna koje je zvijer ostavila iza sebe.

“Ovo je zaista nesvakidašnji slučaj jer se moja kuća nalazi usred sela. Znači, medvjed se prošetao kroz čitavo selo i došao tačno pred moju kuću. Prosto da čovjek ne povjeruje”, čudi se Ćehić.

Kaže kako je o svemu obavijestio policiju, čiji su pripadnici obavili na licu mjesta uviđaj, a ispred njegovog porodičnog doma okupio se veliki broj začuđenih i uplašenih mještana. Starica Šuhra Ćehić kaže kako se u ovom selu nikada nije dogodio ovakav slučaj, premda se događalo da se medvjed pojavi u blizini sela.

“Ovo ne sluti na dobro. Kada je medvjed bez straha došao usred sela, onda nije isključeno da počne napadati i ljude”, zabrinuta je starica.

Mještani kažu da od nadležnih institucija očekuju brzu reakciju kako se nešto slično ne bi ponovilo. U Lovačkom društvu “Sana” ističu kako je medvjed zakonom strogo zaštićena životinja.

Ističu da za nekoliko dana počinje sezona lova te da će organizirati hajku kako bi medvjeda otjerali u visoke šume Grmeča, gdje mu je prirodno stanište.

Prema procjenama sanskih lovaca, broj medvjeda na području sanskog lovišta značajno je porastao u posljednjoj deceniji te se pretpostavlja da u grmečkim šumama trenutno ima tridesetak ovih životinja.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/medvjed-usred-sela-demolirao-automobil-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot