Nesreća kod Modriče: Dječak povrijeđen u prevrtanju utovarivača

Objavljeno: 27. 9. 2016 u 12:25h

Sedmogodišnji M. B. iz Modriče teško je povrijeđen kada se prevrnuo utovarivač na kome je bio zajedno sa vozačem Gvozdenom J. koji je prošao bez ozbiljnijih povreda.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 13 časova u mjestu Skugrić kod Modriče. Usljed prevrtanja radne mašine dječak je zadobio teške povrede glave i prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u  Banjaluci.

Iz dobojskog Centra javne bezbjednosti, ne otkrivajući identitet povrijeđenih, saopšteno je da se nesreća dogodila kada se utovarivač ugasio usred vožnje.

“Vozač utovarivača G. J. vozeći unazad izgubio je kontrolu nad ovom radnom mašinom. Ona se ugasila i prevrnula na bok. Teške povrede zadobio je dječak koji je bio zajedno s vozačem u kabini utovarivača”, rekli su u dobojskoj  policiji.

Dodali su da je u toku istraga u cilju utvrđivanja svih okolnosti nesreće i njenog uzroka, kao i odgovornosti.

Nezvanično se saznaje da je utovarivač vlasništvo dječakova oca Dalibora B. i da je on u vrijeme nesreće vozilom išao ispred mašine.

“Oni su tog dana nešto radili utovarivačem i dječak je navodno izrazio želju da se vozi na njemu. Otac ga je pustio i krenuo automobilom ispred njih. Uzrok prevrtanja mašine još nije utvrđen”, rekao je izvor blizak istrazi.

Osim ove nesreće juče ujutro na području Cazina poginuo je starac Mehmed Murić (78) kada je “mercedesom” sletio s puta, a nekoliko časova ranije u saobraćajnoj nesreći u blizini Livna poginula je Kristina Rosić (21) iz ovog grada. Nesreća u kojoj je poginuo Murić desila se oko pet časova ujutro u selu Tržac kod Cazina. U policiji su rekli da uzrok nesreće i tačan uzrok smrti starca nisu utvrđeni i biće poznati nakon istrage. Livanjka Rosić život je izgubila u noći između nedjelje i ponedjeljka kada su se sudarili “pežo” u kome je bila saputnik i BMW koji je vozio Pero Velić (47) iz Livna. Za volanom “pežoa” bila je Valentina Dolić (20). Ovom prilikom teško su povrijeđeni vozači oba vozila.

Stabilno stanje

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske saopšteno je da je sedmogodišnji M. B. zadobio prelom lobanje.

“On je primljen na Kliniku za dječiju hirurgiju, ali je zbog težine povreda prebačen u Službu za neurohirurgiju. Operisan je i njegovo zdravstveno stanje za sada je stabilno”, rekli su u UKC RS u Banjaluci.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nesreca-kod-modrice-djecak-povrijeden-u-prevrtanju-utovarivaca/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot