Porodični biznis: Otac đubrio kanabis, a djeca ga prodavala!

Objavljeno: 26. 9. 2016 u 17:59h

Međunarodni lanac trgovine marihuanom i porodični posao Lakatoša i Molnara iz Kanjiže presjekli su policajaci i oduzeli više od 1,2 tone kanabisa u sirovom stanju.

Na crnom tržitu u Srbiji za tu količinu može se dobiti oko pola miliona evra, a u Evropi čak i sedam puta više.

U ovoj akciji uhapšeni su otac, sin i ćerka, Jozef (59), Edvin (33) i Edina (22) Lakatoš, kao i njihove komšije, braća Ervin (26) i Endre (19) Molnar. Policija je zasad sa 340 stabljika indijske konoplje visoke više od dva metra i težine tonu i 240 kilograma pronašla na njivi sa kukuruzom osumnjičenog Edvina u trenutku kada je ubrao oko dva kilograma, spakovao u kesu i odnio u automobil u kojem ga je čekao otac.

Paketić marihuane pronađen je kod Edine u torbici prilikom pretresa njihove porodične kuće u naselju Mala pijaca.

Kako saznaje “Alo!”, inspektori su nakon operativnih saznanja da su se Edvin i Ervin udružili da uzgajaju marihuanu, u šta su uključili i ostale članove svojih porodica, krenuli u akciju te su ih uhapsili i oduzeli drogu, čija se vrijednost na crnom tržištu procenjuje na oko 500.000 evra.

“Imamo operativna saznanja da su se osumnjičeni Lakatoši i Molnari više godina bavili proizvodnjom i distribucijom marihuane na veliko. Sumnjamo da je Edvin sjeme marihuane nabavio u Holandiji, odnosno Amsterdamu, a da su mu braća Molnar pomagala da nakon sušenja prebaci drogu u Mađarsku i dalje u Evropu. Oni se sumnjiče da su radili samo na veliko, odnosno da su nakon berbe drogu sušili, pa onda svojim kanalima prebacivali u Mađarsku, gdje ih je čekao kupac”, navodi izvor blizak istrazi.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je mozak operacije upravo Ervin Lakatoš, koji je uposlio i oca da ore, sadi, zaliva i đubri njivu.

“Edvin se sa Ervinom do detalja o svemu dogovorio i obojica su se držali sporazuma. Nakon sušenja i obrade, marihuanu su pakovali, a tada bi na scenu stupala braća Molnar, koji su drogu prebacivali do Mađarske, gdje bi na ruke odmah po pretovaru dobijali novac. Sumnja se da je prilikom primopredaje Edvin poslao i sestru kako bi bio siguran da ga braća Molnar neće prevariti”, naveo je izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Lakatoši, koji su do prije nekoliko godina bili prosječna poljoprivredna porodica, iznenada su počeli da rasipaju novac. U njihovom posjedu se nalazi više džipova, za svakog člana po jedan, a kuća i okućnica su im sređeni kao u bajci.

Edvin, koji je označen kao mozak operacije, novac je trošio na luksuzna putovanja, provod, kao u ulaganje u specijalni motocikl, jer mu je to hobi. Braća Molnar, kako se sumnja, dio novca su potrošili na kupovinu novog automobila BMW i na frizirani kroser.

Izvor: Alo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/porodicni-biznis-otac-dubrio-kanabis-a-djeca-ga-prodavala/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])