Počeo referendum: Srpska odlučuje o Danu RS (Foto)

Objavljeno: 25. 9. 2016 u 09:18h

Sva glasačka mjesta u Republici Srpskoj jutros su otvorena u sedam časova, a građani na republičkom referendumu odgovaraju na pitanje: “Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?”.

Komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske je utvrdila svoj glasački spisak, nakon što je Centralna izborna komisija odbila da dostavi podatke iz centralnog glasačkog spiska BiH.

Predsjednik Komisije za referendum Siniša Karan rekao je da je komisija radila danonoćno i da su uspjeli formirati svoj glasački spisak koji će biti validan i provjeren.

Na osnovu utvrđenog glasačkog spiska tačan broj birača je 1.219.399. S obzirom na to da supervizor za Brčko distrikt nije dozvolio da se referendum o Danu RS održi i u Brčkom, vlasti u RS su odlučile da građani iz distrikta sa pravom glasa na referendumu mogu glasati u Donjem Žabaru i teritoriji Opštine Bijeljina, odnosno u najbližim mjestima u RS.

Građani Republike Srpske koji žive u inostranstvu moći će da glasaju u Predstavništvima Republike Srpske, a na sljedećim lokacijama:

Republika Srbija

Beograd- Predstavništvo RS, Bulevar despota Stefana 4/4

Novi Sad – “Savez krajiških udruženja”Zmaj Ognjena Vuka br. 2

Zrenjanin – Dom mladosti, Narodne omladine 1

Subotica – Trg cara Јovana Nenada 15/3/7

Pančevo – Naselje Strelište, Stevana Sremca 37-Udruženje Krajišnika

Njemačka

Štutgart, pokrajina Baden Virtemberg – Srpski centar Štutgart -Burgstallstraße 93, 70199 Stuttgart Frankfurt, pokrajina Hesen – prostorije kluba „Kolo“ – Mergenthalerstr. 2, 60388

Frankfurt Manhajm, pokrajina Baden Virtemberg – prostorije kluba „Sloga“ – Lutherstr. 17, 68169

Mannheim Vupertal, pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija – prostorije kluba „Јugoslavija“ – Am Schnappsstber 12, 42285

Wuppertal Heilbron, pokrajina Baden Virtemberg – prostorije kluba „SKC HEILBRONN“ – Weststr. 51/1,74072

Heilbronn Minhen, pokrajina Bavarska – prostorije SKD „Sveti Sava“ – Dominukuszentrum, Hildegard-von-Bingen-Anger 3, 80937

München Minhen, pokrajina Bavarska – Knorrstr. 12, 80807 München

Švajcarska

Arbedo, kanton Ticino – Lugano, Bellinzona, Via del Carmagnola 28, 6517 Arbedo

Sent Galen, kanton Sent Galen – prostorije FMD „Izvor“- Kunklerstrasse 9, 9015

Lucern, kanton Lucern – prostorije KUD „RAS” – Rengglochstrasse 19, 6012 Obernau-Kriens

Bazel, kanton Bazel Štadt – prostorije KUD „Kikac“- Auf dem Wolf 4, 4052 Basel Neuhausen, kanton Šafhauzen – prostorije FMD „Kolo“- Langrietstr. 98, 8212 Neuhausen

Austrija

Beč – Zajednica srpskih klubova u Beču – Gudrunstraße 133b, 1100 Wien

Grac – Srpski kulturni centar – Eggenbergergürtel 76, 8020 Graz

Linc – Srpsko kulturno društvo „Nikola Tesla“ – Unionstraße 73, 4020 Linz

Insbruk – KSUD „Bratstvo“ – Valiergasse 61, 6020 Innsbruck

Ruska federacija

Moskva – Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji – Pokrovski bulevar 4/17, blok 1, kancelarija 35, 101000 Moskva Јekaterinburg – Sjedište srpske dijaspore UrFO

Belgija

Brisel – Predstavništvo Republike Srpske u Kraljevini Belgiji – Rond Point Schuman 11, 1040

Brussels Antverpen – Lageweg 121, 2660 Hoboken, Antwerpen

Holandija

Roterdam – Lede 121, 3075 HH, Rotterdam

Podsjećamo da za utvrđivanje identiteta glasača služi jedan od sljedećih važećih dokumenata sa fotografijom izdatih od kompetentnih organa vlasti u Republici Srpskoj: lična karta, vozačka dozvolaili pasoš.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poceo-referendum-srpska-odlucuje-o-danu-rs-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot