Sarajevo: Pred 11 djece izbo suprugu nožem, jer je tražila razvod

Objavljeno: 24. 9. 2016 u 15:59h

Fikret Topčić (58) iz Glamoča juče je nožem pokušao ubiti svoju suprugu Selmu (53) u njihovoj porodičnoj kući u ulici Zahira Panjete na broju 286 u sarajevskom naselju Pofalići. 

Odmah priveden

“Osumnjičeni je priveden u Tužilaštvo, gdje ga je tužilac ispitao na okolnosti krivičnog djela ubistvo u pokušaju, nakon čega je Kantonalnom sudu u Sarajevu upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora” – kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, nasilje su prouzrokovali trajno narušeni bračni odnosi između dvoje supružnika, koji žive sa svojih 11 djece, od kojih je troje maloljetno.

Neslužbeno saznajemo da je osumnjičeni tokom saslušanja otkrio istražiteljima da je okidač za nasilje u porodici bila želja njegove supruge da se razvede od njega.

Kako nam je otkrio naš policijski izvor, koji je dobro upućen u ovu istragu, on je saznao da se njegova supruga tajno putem Skypa dopisuje sa jednim muškarcem, kojeg je ranije upoznala. Fikret je pročitao sporne poruke te je optužio suprugu za nevjerstvo, a ona je od njega zatražila rastavu braka.

Nakon svađe, porodica je otišla spavati da bi osumnjičeni u 2.30 sati ustao te, u nervnom rastrojstvu, potegao nož u namjeri da ubije suprugu.

Ozbiljne povrede

Iako je ženi nanio ozbiljne povrede, Selminu smrt spriječila su djeca, koja su uspjela savladati podivljalog oca.

Prema zvaničnom policijskom saopštenju, osumnjičeni je svojoj supruzi nanio više ubodnih povreda u predjelu vrata i tijela. Neko od članova porodice pozvao je Hitnu pomoć, koja je nesretnu ženu transportirala u Univerzitetski klinički centar Sarajevo, gdje se oporavlja od povreda. Nezvanično saznajemo da je ženi u napadu probijena plućna maramica.

Ukućani saslušani

Policajci su tokom pretrage mjesta događaja pronašli i nož za koji se sumnja da je korišten u pokušaju ubistva. Nož je izuzet i bit će predmet vještačenja, a policija je saslušala i ostale ukućane u svojstvu svjedoka.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sarajevo-pred-11-djece-izbo-suprugu-nozem-jer-je-trazila-razvod/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot