Petoro radnika poginulo na gradilištu srpske firme u Rusiji (Video)

Objavljeno: 24. 9. 2016 u 14:37h

Petoro radnika koji su radili na gradilištu srpske firme “Putevi” iz Užica poginulo je nakon što se lift otkačio sa 19. sprata nove zgrade!

Kako javljaju ruski mediji, sajla lifta se otkačila na 19. spratu i petoro radnika survali su se do zemlje u kabini.

Prema prvim informacijama u pitanju su radnici iz Bjelorusije i Uzbekistana.

Ruski mediji javljaju da je svih pet radnika bilo zaposleno u različitim kompanijama i da su bili angažovani na montažnim i instalaterskim radovima.

Troje od njih poginulo je na licu mjesta, a dvoje na putu ka bolnici.

Kako pišu ruski mediji, lift je prije tragedije radio normalno i nije bilo nikakvih pritužbi.

Investitor objekta je ruska kompanija “Don-Stroi Invest”, dok je generalni izvođač radova srpska građevinska firma AD “Putevi Užice”.

Komanija je izjavila da će isplatiti novčanu pomoć porodicama žrtava.

Istražitelji, koji rade na ovom slučaju, još nisu saopštili da li će protiv kompanija zaduženih za izgradnju biti pokrenut krivični postupak.

Srpski konzul – Stradali građevinci nisu državljani Srbije

Konzul Srbije u Rusiji Milan Živković potvrdio je Tanjugu da je pet osoba poginulo na gradilištu u Moskvi, ali je rekao da to nisu državljani Srbije, kako su to prvobitno javili neki ruski mediji.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže, moguće je da se radi o državljanima Rusije i Bjelorusije, a sumnja se da je peti nastradali iz Moldavije.

Kako je naveo, riječ je o građevinskoj kompaniji “Putevi Užice”.

Prethodno je ruska TV stanica REN javila da je petoro državljana Srbije poginulo na jednom gradilištu u Moskvi kada se otkačio lift u zgradi u kojoj su radili.

Nesreća se dogodila juče na sjeverozapadu Moskve.

Građevinci su se nalazili teretnom liftu koji se otkačio i pao sa viših spratova.

Objekat u izgradnji ima 20 spratova.

Kako se navodi svi su poginuli od zadobijenih povreda na licu mjesta, prenosi portal “Argumenti nedelji”.

https://www.youtube.com/watch?v=1ld3Tb-ozes

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/petoro-radnika-poginulo-na-gradilistu-srpske-firme-u-rusiji-video/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||claudebot