Ova fotografija najtužniji je dokaz bijede (Foto)

Objavljeno: 24. 9. 2016 u 10:08h

Kriza u Venecueli dostigla je toliko dramatične razumjere da su čak i najmađi ugroženi. Nedostatak hrane već mjesecima tera stanovnike te zemlje da ilegalno odlaze u nabavku u Kolumbiju, a zdravstveni sistem je u tako lošem stanju da novorođenčad spavaju u kartonskim kutijama.

Ova tužna fotografije nastala je u bolnici “Dr. Domingo Guzman Lander del edo”, ali nažalost, čest je slučaj u bolnicama u toj zemlji.

screenshot_2

Fotografiju su objavili aktivisti opozicionih partija, nakon čega su uslijedile salve bijesa na društvenim mrežama.

U međuvremenu, stigao je i odgovor sa druge strane.

Na društvenim mrežama objavljen je i snimak pravog stanja, kako tvrde iz Instituta za socijalnu sigurnost. Na njemu sasvim drugačija slika – bebe smještene u krevetiće, ušuškane i namirene kao svuda u svijetu.

screenshot_3

Ipak, korisnici društvenih mreža tvrde da to nije tačno, pa čak i da je fotografija lažna.

Ono što jeste činjenica je da je Venecuela u ekonomski najvećoj krizi ikada, a nema izgleda da bi stvari uskoro mogle da se promjene. U ovoj nekada bogatoj zemlji, vlada nestašica hrane i osnovnih potrepština, lijekova, česte su restrikcije struje, a inflacija prijeti da poraste do 700 odsto.

Opozicija gotovo svakodnevno organizuje proteste tražeći odlazak predsjednika Madura koga krivi za tešku situaciju u državi.

Izvor: Blic

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ova-fotografija-najtuzniji-je-dokaz-bijede-foto/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot