Nezaposleni inženjer poljoprivrede iz Gradiške zarađuje izrađujući poslastice

Objavljeno: 24. 9. 2016 u 14:28h

Dragana Babić (29) iz Gradiške diplomirani je inženjer poljoprivrede za agrarnu ekonomiju i ruralni razvoj, ali ono čime se bavi i od čega puni kućni budžet nije ni blizu njenog obrazovnog opredjeljenja jer je ona majstor za mafine.

Pravi i prodaje mafine, ali u njenoj kuhinji nastaju i razne čokoladne kuglice, kolači i torte. Dragana je bila nezaposlena, a u posao s mafinima je krenuo spontano. Na krštenju i prvom rođendanu svog djeteta sama je napravila slatki sto s ukrasima, zanimljivim mafinima i kuglicama.

“Nakon nekog vremena jedna prijateljica, koja je bila oduševljena slatkim stolom, zamolila me da za rođendan njenog djeteta uradim nešto slično. I tada odlučim da krenem u tu priču”, kaže nam Dragana, te dodaje da joj je u nabavci alata pomogla prijateljica.

Samo za Valentinovo ukrasila 100 mafina!

Uvidjela je da joj pravljenje mafina ide od ruke, te je napravila stranicu na internetu, krenula ubacivati fotke i ubrzo su stigle prve narudžbe. Sve što se tiče kuvanja inače zanimalo ju je od malih nogu.

Uvijek je voljela praviti kako slatka tako i slana jela. Uz pomoć interneta nalazila je recepte koji su je inspirisali na razne ideje, te je uz trud, rad i maštu počela izrađivati slatke kreacije.

“Najviše uživam u izradi ukrasa od fondana za mafine, tu sam se nekako najviše pronašla. Volim izmišljati nove ukrase, a takođe mi je zadovoljstvo ispuniti želje kupaca”, kaže Dragana.

Inspiraciju pronalazi u povodu za koji se mafini naručuju. Ukrase za mafine pravi dan-dva prije da bi se osušili i mogli da stoje na šlagu.

“Kada umijesim fondan i dodam boje koje mi odgovaraju krenem u izradu ukrasa. Kada umutim sastojke (jaja, mlijeko, ulje, brašno, šećer, prašak za pecivo) smjesu punim u korpice, mafine po želji kupaca punim eurokremom ili malinama i čokoladom, i ispečem. Na kraju ukrasim šlagom, običnim ili u boji, i stavim ukrase od fondana, upakujem u kutiji i spremno je za prodaju”, objašnjava Dragana.

“Naručuju se za rođendane dragih osoba, razne godišnjice, djevojačke večeri, dječja krštenja i slično. Najviše mafina dosad sam uradila za zaljubljene, s tim da prvenstveno djevojke momcima poklanjaju, a svega nekolio narudžbi sam imala da momci djevojkama poklone neku poslasticu”, kaže ova samouka poslastičarka.

Kaže da je upravo za Dan zaljubljenih ispekla i ukrasila više od 100 mafina. Ipak, ostala joj je u sjećanju narudžba jedne kćerke koja je ocu za 50. rođendan naručila mafine s figurom psa s crno-bijelim pjegicama, ovčicu, fudbalsku loptu i stablo.

Draganine poslastice nisu tražene samo u Gradišci, odakle je ona, već i u drugim gradovima. Ona bi se voljela nastaviti baviti ovim poslom, jer ga je zavoljela, a ujedno i zarađuje. U planu joj je proširenje prodaje, kao i usavršavanje u pravljenju ukrasa i proizvoda.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nezaposleni-inzenjer-poljoprivrede-iz-gradiske-zaraduje-izradujuci-poslastice/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])