Ujna monstrum optužena, traže da ostane iza brave

Objavljeno: 22. 9. 2016 u 09:50h

Okružni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu protiv Fatime Durak (34), koja je tereti da je prije nešto više od mjesec dana ubila dvogodišnjeg dječaka Lazara Rebića iz okoline Zvornika.

Ujni monstrumu, kako je javnost etiketirala Durakovu, a koju terete da je zajedno sa nevjenčanim suprugom Mijatom Stankićem (38) ubila dvogodišnjeg Mijatovog sestrića, danas ističe jednomjesečni pritvor.

Međutim, kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini zatražilo je da Durakova ostane iza brave.

“Tužilaštvo je Okružnom sudu stavilo prijedlog za produženje pritvora prema Fatimi Durak do završetka glavnog pretresa”, potvrdila je Danka Prodanović, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koje je 16. septembra podiglo optužnicu, a Sud ju je potvrdio juče.

Optužnicom, međutim, nije obuhvaćen Stankić, a iz Tužilaštva nisu mogli da saopšte koje mjere protiv njega preduzimaju. Milenko Zelenović, advokat Mijata Stankića, podsjeća da njegovom klijentu nije ni određivan pritvor.

“Protiv mog branjenika nije podignuta optužnica, a nismo dobili ni naredbu o nesprovođenju istrage, tako da u ovom momentu nemam nikakve informacije od strane nadležnog suda i tužilaštva. Moje pravno mišljenje je da protiv njega ne treba ni da bude podignuta optužnica”, rekao je Zelenović.

Što se tiče eventualnog produženja pritvora Durakovoj, iz Okružnog suda Bijeljina kazali su nam da bi informacije o tome trebalo da budu poznate danas.

Đorđe Vasić, advokat Durakove, rekao je da smatra da nema osnova da se Durakovoj produži pritvor. Tijelo dvogodišnjeg Lazara Rebića, koji je ubijen u mjestu Donja Kamenica, kod Zvornika, pronađeno je u gustoj šumi kod tog sela, te je ekshumirano, i utvrđeno je da je bilo zamotano u komade odjeće i najlonsku kesu, a zatim zatrpano zemljom, preko koje je nabacano kamenje.

Tijelo je pronađeno u blizini kuće u kojoj je dječak živio sa ujakom Stankićem i njegovom nevjenčanom suprugom, koji su, po podacima iz policije, osumnjičeni za teško ubistvo.

Mali Lazar, čija je tragična sudbina potresla BiH i region, podsjetimo, ima i jednogodišnjeg brata, a majka ih je napustila. Djeca su dodijeljena ocu, a on ih je, pošto radi, povjerio punici, koja je bolesna, pa su ih čuvali ujak i ujna, za koje poznanici kažu da su skloni alkoholu.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ujna-monstrum-optuzena-traze-da-ostane-iza-brave/?utm_source=NajnovijeVijestiSidebar&utm_medium=Blcom&utm_campaign=NajnovijeVijestiSidebar||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])